при лимфен застой

При лимфен застой – препоръки за справяне с проблема

4.8
(19)

Много хора се питат какво да направят при лимфен застой. Ако сте един от тях, този текст е за вас. Продължете с четенето, за да разберете как да помогнете на лимфата да се оттича по-добре.

Полезни съвети, които помагат при лимфен застой

Практикуване на упражнения

Редовното спортуване е от изключително значение за подобряване на лимфната циркулация. В случай че сте начинаещ, започнете с по-леки упражнения. Постепенно увеличавайте интензивността и продължителността на тренировката.

Ако не сте спортна личност, не се притеснявайте! Ходенете и скачането също помагат за стимулиране на лимфния поток, подпомогане работата на лимфната система и тонизиране на вътрешните органи. За да дадат ефект усилията ви, трябва да се стараете да се раздвижвате по 10-12 минути на всеки час. Що се отнася до скачането, желателно е да правите бързи леки скокове като боксьорите. Усетите ли дискомфорт, спрете, за да починете.

Прилагане на алтернативни техники е от полза при лимфен застой

Лимфният дренаж е ефективна процедура за активиране и нормализиране движението на лимфата. Тя е крачка към доброто здраве, тъй като зарежда клетките с нова енергия и спомага за изхвърляне на токсините от тялото. Може да се извърши мануално или автоматично чрез специално предназначен за целта апарат.

Акупунктурата е древен метод от китайската медицина, който също стимулира лимфния дренаж и детоксикира тялото. Препоръчително е да се извършва от квалифициран специалист.

Използването на инфрачервена сауна е друг добър вариант за справяне с лимфния застой. С помощта на потта токсичният поток от тялото се освобождава и лимфната система започва да функционира по-ефективно.

Придържане към здравословна диета

Правилният хранителен режим има ключова роля за раздвижването на лимфата. Препоръчително е в ежедневното меню да присъстват повече тъмнозелени листни зеленчуци, плодове с по-малко захар, чесън, чия, авокадо, боровинки, орехи, бадеми, мляно ленено семе. Всички тези храни доставят на организма витамини, минерали, ензими и есенциални мазнини, които благоприятстват лимфната система.

Подходящ природен продукт при лимфен застой

Универсалният съдов протектор Ентан/Entan® е изцяло натурален продукт, който успешно се прилага при пациенти с лимфен застой. Съставките му са щателно проучени по отношение на своята безопасност, а ефектът му е проверен. Ентан подобрява кръвната циркулация и действа благотворно на лимфната система. Тайната на неговото действие е в уникалното съчетание от полезни вещества. Всяка капсула на Ентан снабдява организма с пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Стандартизираният екстракт от Гинко билоба и проантоцианидинът в състава на Ентан взаимно допълват и усилват своя ефект. Резултатът е подобрена еластичност на съдовата стена, повишена реология, премахване на възпалението и отока.

Ентан е безопасен и може да се приема продължително време без риск от нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 19

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
10
x
Високо кръвно налягане (артериална хипертония)