Увредени кръвоносни съдове
Време за четене: ... минути
5
(1)

Уврежданията на кръвоносните съдове засяга различни органи и системи – мозък, уши, очи, сърце и долни крайници. Този тип увреждания могат да се проявят просто като дискомфорт – студени крайници, отслабване на паметта и др., или по-сериозно – инсулт, инфаркт, загуба на зрение, диабетна ретинопатия, хипертонична ретинопатия и др. По статистически данни около 50% от възрастното население страда от хронична венозна недостатъчност, над 40% от диабетиците след 10 г развиват различни нарушения на ретиналните съдове. Диабетната ретинопатия е главна причина за слепота при хора между 20 и 74 г. Диабетната ретинопатия е на пето място като причина за слепота в света. В България диабетиците са около 300-350 000.

При диабет и хипертония кръвоносните съдове се увреждат, но не е задължително веднага да се появи ретинопатия.

Проблемът произлиза от това, че когато се появят е значително по-трудно да се възстанови нормалното състояние на очното дъно. Ето защо за максимална протекция на съдовете на ретината е уместно използването на съдови протектори.

Такива са съставките на природният продукт за по-здрави съдове и по-добро кръвообращение – Ентан. Ентан съдържа уникална биофлавоноидна комбинация с научно доказано протективно действие върху съдовете а ретината. Ентан съдържа проантоцианидин и вещества от гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони, които взаимно усилват ефектите си. Съставките на Ентан имат капиляротоничен ефект и подобряват микроциркулацията.

Ако се започне прием на Ентан преди да има увреждания от диабет и хипертония е възможно те да се предотвратят. При вече налични промени ще се забави прогресията, ще се повиши зрителната острота и ефективността на всички други терапевтични методи, които могат да се приложат.

Доказано е, че проантоцианидинът, дори самостоятелно приложен, подобрява зрителната острота след 2 месеца.
В случаи на вече образували се оток и възпаление около съда, Ентан ги премахва изцяло.
Ентан се прилага по 1 капсула до 3 пъти дневно. Колкото по-дълго време се прилага Ентан, толкова повече ефекта се увеличава.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: