Тромбофилията
Време за четене: ... минути
4.5
(2)

Съсирването на кръвта е естествен и жизненоважен процес. Осъществява се с каскада от реакции, резултат от които е промяната в консистенцията на кръвта и превръщането й в гелообразна форма, с последващо втвърдяване. Целта на съсирването е предпазването от кръвозагуба и инфекции при разрушаване целостта на някой кръвоносен съд.

Нарушенията в нормалния процес на кръвосъсирване води до опасни състояния. Когато се появи тенденция и повишена склонност към формиране на кръвни съсиреци се говори за развитие на тромбофилия.По-интензивното кръвосъсирване при това състояние е предпоставка за сериозни последствия. Циркулирането на съсиреците в кръвоносната система може да доведе до запушване на важни кръвоносни съдове и поява на сериозен риск за здравето.

Тромбофилията може да е резултат от влиянието на външни фактори и вредни навици или да е генетично заложена. Наследствената обусловеност има много силен ефект и е водеща причина за поява на тромбофилия. Това е в основата на необходимостта от профилактични генетични изследвания на хора с доказана фамилна обремененост и наличие сред роднините им на такива, развили съдова недостатъчност, тромбозни прояви, белодробна емболия и др.

Подобни състояния се разглеждат като последствия на тромбофилията и усложнения от непредприети мерки за овладяването й. Профилактиката се счита за най-успешното средство за предпазване от последствията на тромбофилията и се препоръчва на всеки, генетично предразположен или проявяващ това състояние по други причини.

За подобряване на кръвообръщението, заздравяване на кръвоносните съдове, намаляване склонността на кръвните клетки да се слепват и да образуват опасни ендогенни съсиреци, се препоръчва приемът на Ентан. Това е природен продукт, с добре проучени и доказали ефективността си съставки. Няма противопоказания и резултатът от приема му е свързан с изключително благоприятно повлияване на кръвта и кръвоносната система и минимизиране на рисковете, свързани с тромбофилията.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: