тромбоза на дълбоките вени
Време за четене: ... минути
5
(2)

Тромбоза на дълбоките вени е съдово заболяване, което може да причини сериозни последици за здравето. Откъсването и попадането в кръвообращението на образуван в дълбоките вени тромб е предпоставка за поява на усложнения. Едно от най-опасните усложнения на тромбозата на дълбоките вени е белодробна емболия. За да не се стига до това състояние кой е най-подходящият начин за профилактика на тромбоза на дълбоките вени? На този въпрос ще ви отговорим в следващите редове.

Усложнения при тромбоза на дълбоките вени

Откъсването на тромб от стените на вените и придвижването му с кръвта към сърцето и белия дроб не се свързва с големи здравни рискове. Причина за това е, че кръвта дотук се движи в достатъчно широки съдове. Сериозните рискове идват с достигането на съсирека до кръвоносните съдове на белия дроб. Те са стеснени и силно разклонени с цел обхващане на възможно най-голяма повърхностна площ за улесняване на газообмена в белия дроб. Опасните усложнения настъпват, когато тромбът достигне до тесен кръвоносен съд, в който засяда и го запушва. Последва блокиране на достъпа на кръв до съответния белодробен участък. Това предизвиква явление, известно като белодробна емболия.

За навременно диагностициране на това опасно състояние е нужно да се провеждат редовни медицински прегледи. Също така е необходимо да се следи за симптоми като задух, сърцебиене и гръдни болки.

Също толкова важна е и профилактиката на тромбоза на дълбоките вени и предприемането на ефективни грижи за нейното навременно лечение.

Успешна профилактика на венозна тромбоза и подобряване състоянието на кръвоносните съдове

Като ефективна мярка специалистите препоръчват прием на съдовия протектор Ентан / Entan®.

Ентан е природен продукт, първи избор на специалистите по съдово здраве у нас. Той има изключително позитивно цялостно влияние върху здравето на всички кръвоносни и лимфни съдове в организма. С широкоспектърното си действие, Ентан заздравява стените и подобрява пропускливостта на съдовете. Същевременно намалява патологичната тенденция на кръвните тромбоцити и еритроцити да агрегират и да образуват съсиреци.

Ентан е подходящ продукт и за едновременен прием с антикоагуланти, тъй като допълва и подобрява действието им за разрушаване на образуваните тромби. Освен това, приемът на Ентан осигурява защита от последващо образуване на нови тромби и появата на възможни усложнения.

Приемът на Ентан има още редица ползи за здравето. Благодарение на богатата си биофлавоноидна комбинация, той подобрява кръвообращението, подпомага мозъчното оросяване и кръвоснабдяването на крайниците. Ентан се прилага успешно при лечение на хемороиди, овладяване на шум в ушите и световъртеж, както и при атеросклероза и състояния след инсулт.

Ентан се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти на ден, след хранене. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти, няма странични ефекти и е препоръчително да се използва продължително време.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: