сърдечно-съдово здраве
Време за четене: ... минути
5
(4)

В хода на Ковид пандемията се открои нуждата от поддържане на добро сърдечно-съдово здраве. От една страна, тя бе породена от усложненията, които вирусното заболяване нанася върху сърдечно-съдовата система. От друга страна, условията на социална изолация, повишеният стрес и тревожност, и затрудненията в достъпа до професионална помощ допринесоха за утежняване на сърдечните проблеми. В тази връзка, ще предложим препоръки за поддържане на здраво сърце и кръвоносни съдове, съобразени със специфичните условия на Ковид.

Придобийте и следвайте здравословни навици за добро сърдечно-съдово здраве

В условията на Ковид на всички нас се даде възможност да разгледаме по-внимателно навиците си и как се отразяват те върху здравето ни. А както е известно, начинът на живот оказва съществено влияние върху сърдечно-съдовата система. За да бъде тя здрава, не се изисква нищо трудно – просто придобиване и следване на здравословни навици. Към тях спадат:

Контролирайте стреса и повишената тревожност

Много сърдечно-съдови проблеми биват провокирани от силен стрес и тревожност. Именно тези негативни фактори повлияват живота и здравословното състояние на множество хора в условията на социална изолация. И докато няма как да се защитите напълно от стрес, можете да положите усилия да контролират повишените му нива. Започнете с това да осъзнавате какво ви притеснява и кога чувствате тревога. След това намерете работещи за вас начини да се отърсите от негативни емоции. Това може да стане чрез четене, йога, медитация, разговор с близък или друга успокояваща практика.

Оценете сърдечно-съдовия си риск и приемайте предписаните медикаменти

Не пренебрегвайте сърдечно-съдовото си здраве по време на пандемията! Този съвет важи с особена сила за хората, които имат фамилна анамнеза на сърдечно-съдови заболявания.

Не спирайте да приемате и предписаните ви медикаменти. В хода на пандемията се появи объркваща информация относно връзката на някои известни лекарства за високо кръвно и коронавируса. Тя може да подведе много хора да спрат приеманите медикаменти. Специалистите тук са единодушни – спирането на медикаментите е грешка, която може да има опасни последици. Ако имате въпроси и притеснения, винаги се консултирайте първо с лекуващия си лекар.

Предприемане на кардио-васкуларна протекция за добро сърдечно-съдово здраве в условията на Ковид

Коронавирусът е по-опасен за хората със сърдечно-съдови заболявания. Също така, преболедуването му може да доведе до съдови усложнения. В допълнение, условията на социална изолация увеличават тежестта на някои фактори, водещи до сърдечни проблеми. Всичко това подчертава нуждата от сериозна кардио-васкуларна защита. Такава можете да осъществите с Ентан / Entan®.

Продуктът представлява пълна комбинация от биофлавоноиди – стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и антиоксиданта проантоцианидин. Те работят в отлична синергия за осигуряване на мощна универсална кардио-васкуларна протекция. Проявяват цялостен благоприятен ефект върху сърцето, артериите, вените, капилярите и лимфните съдове, като:

  • укрепват стените на кръвоносните съдове
  • подобряват ендотелната функция
  • спомагат за подобряване на течливостта на кръвта
  • намаляват периваскуларното възпаление
  • засилват кръвообращението
  • съдействат за ограничаване на сърдечно-съдовите рискове преди, по време и след Ковид

Продуктът е препоръчителен за прием от рисковите пациенти в условията на Ковид. Има добра поносимост и безопасност при продължителна употреба.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: