студени крайници през зимата
Време за четене: ... минути
4.3
(4)

Някои хора са измъчвани от непрестанно усещане за студени крайници през зимата. В редовете по-долу ще видим кои са потенциалните фактори, благоприятстващи появата на проблема, и кое е сигурното природно решение.

Възможни причини за студени крайници през зимата

Дългата клинична практика показва, че в 90% от случаите в основата на студените крайници през зимните месеци стои нарушеното кръвообращение. А ето и кои са възможните причини за това:

Синдром на Рейно

Този сравнително рядък синдром е сред главните заподозрени за студените крайници през зимата. Характеризира се с изтръпване и изстиване на ръцете, краката и периферните части на тялото – уши и нос. В резултат на лошото кръвообращение кожата в засегнатите части става бледа, а понякога придобива синкав оттенък. Потърпевши са предимно жени на възраст между 20 и 40 години, които живеят в райони със студен климат и упражняват професии на открито. Утежняващи състоянието фактори са стресът, злоупотребата с алкохол, цигари и кофеинови напитки. Ето защо съветът на специалистите е те да се избягват, доколкото в възможно.

Анемия и диабет

Заболявания като анемия и диабет също са сред честите причини за непрестанно студени крайници през зимата.

Диабетиците често усещат краката си изтръпнали и студени поради периферните увреждания на кръвоносните съдове, с които се характеризира метаболитното заболяване.

Страдащите от желязодефицитна анемия, пък чувстват постоянен студ в крайниците, тъй като недостигът на желязо води до нестабилна телесна терморегулация.

Стрес

В днешния забързан свят силното нервно напрежение е водеща причина за студени крайници при голяма част от потърпевшите. Стресът нарушава работата на всички системи в организма, включително и на кръвоносната. Единственият начин за предотвратяване на отрицателното му въздействие, е като се ограничават стресовите ситуации.

Природното средство с доказан ефект при студени крайници през зимата

Хората със студени крайници през зимните месеци непременно трябва да насрочат час при лекар, за да се определи от какво е породено оплакването. След като им постави правилната диагноза, той ще ги насочи към адекватни мерки за справяне с проблема. Неизменна част от терапията е приемът на висококачествено средство за подобряване на кръвообращението. Поради безспорните си предимства Ентан / Entan® се препоръчва от повечето специалисти като средство на първи избор. Благодарение на рационалната комбинация от биофлавоноиди този природен продукт благоприятства дейността на цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове).

Съдържащ 40 mg екстракт от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и 80 mg проантоцианидин във всяка капсула, Ентан оказва благотворен ефект върху кръвоснабдяването на крайниците. Ползите от приема му обаче не спират дотук! Продуктът укрепва и прави кръвоносните съдове по-еластични, облекчава усещането за тежест и умора в краката и има мощно антиоксидантно действие. Иновативните растителни капсули (VGcaps), в които се предлагат активните съставки, са подходящи за вегани и вегетарианци.

Ентан не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за дълговременна употреба. За постигане на оптимален ефект се препоръчва да се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: