студени крайници през зимата

Студени крайници през зимата – причини и сигурно решение

5
(1)

Някои хора са измъчвани от непрестанно усещане за студени крайници през зимата. В редовете по-долу ще видим кои са потенциалните фактори, благоприятстващи появата на проблема, и кое е сигурното природно решение.

Възможни причини за студени крайници през зимата

Дългата клинична практика показва, че в 90% от случаите в основата на студените крайници през зимните месеци стои нарушеното кръвообращение. А ето и кои са възможните причини за това:

Синдром на Рейно

Този сравнително рядък синдром е сред главните заподозрени за студените крайници през зимата. Характеризира се с изтръпване и изстиване на ръцете, краката и периферните части на тялото – уши и нос. В резултат на лошото кръвообращение кожата в засегнатите части става бледа, а понякога придобива синкав оттенък. Потърпевши са предимно жени на възраст между 20 и 40 години, които живеят в райони със студен климат и упражняват професии на открито. Утежняващи състоянието фактори са стресът, злоупотребата с алкохол, цигари и кофеинови напитки. Ето защо съветът на специалистите е те да се избягват, доколкото в възможно.

Анемия и диабет

Заболявания като анемия и диабет също са сред честите причини за непрестанно студени крайници през зимата.

Диабетиците често усещат краката си изтръпнали и студени поради периферните увреждания на кръвоносните съдове, с които се характеризира метаболитното заболяване.

Страдащите от желязодефицитна анемия, пък чувстват постоянен студ в крайниците, тъй като недостигът на желязо води до нестабилна телесна терморегулация.

Стрес

В днешния забързан свят силното нервно напрежение е водеща причина за студени крайници при голяма част от потърпевшите. Стресът нарушава работата на всички системи в организма, включително и на кръвоносната. Единственият начин за предотвратяване на отрицателното му въздействие, е като се ограничават стресовите ситуации.

Природното средство с доказан ефект при студени крайници през зимата

Хората със студени крайници през зимните месеци непременно трябва да насрочат час при лекар, за да се определи от какво е породено оплакването. След като им постави правилната диагноза, той ще ги насочи към адекватни мерки за справяне с проблема. Неизменна част от терапията е приемът на висококачествено средство за подобряване на кръвообращението. Поради безспорните си предимства Ентан/Entan® се препоръчва от повечето специалисти като средство на първи избор. Благодарение на рационалната комбинация от биофлавоноиди този природен продукт благоприятства дейността на цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове).

Съдържащ 40 mg екстракт от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и 80 mg проантоцианидин във всяка капсула, Ентан оказва благотворен ефект върху кръвоснабдяването на крайниците. Ползите от приема му обаче не спират дотук! Продуктът укрепва и прави кръвоносните съдове по-еластични, облекчава усещането за тежест и умора в краката и има мощно антиоксидантно действие. Иновативните растителни капсули (VGcaps), в които се предлагат активните съставки, са подходящи за вегани и вегетарианци.

Ентан не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за дълговременна употреба. За постигане на оптимален ефект се препоръчва да се приема по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

10

Коментари

avatar