разреждане на кръвта
Време за четене: ... минути
4.8
(46)

Някои хора имат нужда от разреждане на кръвта, за да се предпазят от опасни сърдечно-съдови проблеми. За щастие, това може да се постигне с помощта на натурални средства. Ето кои:

Джинджифил

Джинджифилът е растение с мощни противовъзпалителни качества, което може да спре прекомерното съсирване на кръвта и да пази от формиране на тромби. То съдържа естествената киселина салицилат, от която се прави и синтетичният продукт аспирин. За да се възползвате от благотворните свойства на джинджифила, по-често го добавяйте към ежедневното си меню. Това може да става под формата на чай или като подправка в основните ястия.

Канела – вкусен начин за разреждане на кръвта през зимата

Вкусът на канелата е предпочитан през зимата. Освен това обаче, разпознаваемата подправка е отличен природен антикоагулант. Тя съдържа кумарин – активно вещество, което може да разрежда гъстата кръв. Канелата има силата да понижи стойностите на кръвното налягане, както и да облекчи някои възпалителни състояния. Употребата ѝ намалява и риска от инсулт.

Чесън и лук

Чесънът и лукът съдържат сяра съединения, като аденозин, парафинови полисулфиди и алицин. Те могат по естествен начин да намалят гъстотата на кръвта. От изследвания става ясно, че с най-силни антикоагулантни свойства е аденозинът. Всекидневната консумация на чесън и лук има много ползи за сърдечно-съдовото здраве, сред които намаляване на кръвното и защита на сърцето.

Риба

Диетата, богата на риба може благоприятно да повлияе вискозитета на кръвта. Това се дължи на естествено присъстващите в рибата омега-3 мастни киселини и техните разреждащи кръвта свойства. За това хапвайте поне веднъж седмично риба, или приемайте природни добавки с омега-3 мастни киселини (ТриОмега 1000+). Така ще се погрижите по напълно естествен начин за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Черен шоколад за разреждане на кръвта

Черният шоколад притежава ненадминати качества пред млечните и белите му алтернативи. Високото съдържание на какао е особено полезно, тъй като какаото е богато на флавоноиди. Последните са мощни естествени вещества, които оказват благоприятни за сърдечно-съдовото здраве ефекти. Един от тях е разреждане на кръвта. Черният шоколад има и много по-ниско съдържание на захар. Това го превръща в идеално средство за подобряване на настроението и грижа за здравето по време на диета.

Пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди за разреждане на кръвта

За правилно кръвообращение
За правилно кръвообращение

Можете успешно да намалите гъстотата на кръвта, както и да подобрите нейната течливост, като си набавите пълна комбинация от биофлавоноиди. Такава ще откриете в Ентан / Entan®. Продуктът е универсален съдов протектор с широк обхват на действие, който се грижи за всички съдове в кръвоносната система. Съдържа рационално съчетание от екстракт на Гинко билоба и мощния антиоксидант проантоцианидин, който е производно на флавоноидите. Комбинацията им съдейства за ускоряване на циркулацията на периферната кръв и лимфата, с което се подобрява реологията (течливостта) на кръвта. Възстановява вътрешната повърхност на кръвоносните съдове. Заздравява ги, подобрява тяхната еластичност и намалява пропускливостта им. Допринася за намаляване на спазъма на артериите и повишава венозния тонус. Оказва мощен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект.

Приемът на продукта няма странични ефекти и не предизвиква дразнене на стомаха. При едновременна употреба с противосъсирващи средства, усилва техния ефект.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 46

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: