кръвообращение
Време за четене: ... минути
5
(5)

Нормалното кръвообращение (кръвна циркулация) е едно от условията за поддържане доброто здраве на организма. Проблемите с кръвната циркулация се появяват поради различни причини. Това са най-често заболявания, които водят до увреждане на кръвоносните съдове, натрупване на холестеролна плака в тях или предизвикват образуване на кръвни съсиреци, водещи до животозастрашаващи последствия. Сред тези заболявания се открояват диабет, хроничен висок холестерол, атеросклероза, периферна съдова болест и др.

От какво се оплакват хората с нарушено кръвообращение?

Основните оплаквания, притесняващи хората с проблеми с кръвната циркулация засягат крайниците – ръцете, краката и пръстите им.

Болки в краката при ходене

Основно оплакване при хората с нарушено кръвообръщение е появата на болки или крампи в мускулите на краката при ходене, качване по стълби или други активни дейности. Състоянието е известно като клаудикацио интермитенс и е едно от най-често срещащите се периферни съдови заболявания.

Слабост и скованост на крайниците

Друг симптом на нарушена кръвна циркулация е усещането за слабост и скованост в ръцете или краката по време на повишена физическа активност или почивка. Ако това оплакване се придружава от разстройство на говора или прекомерно отпускане на лицевата мускулатура може да се говори за влошено кръвоснабдяване на мозъка. Това е най-тежката проява на проблемите с кръвната циркулация, последствията от които може да са фатални.

Студени и отекли крайници

Безпричинното изстиване на ръцете и краката, дори при топло време, както и отичането на краката също са симптом на наличен проблем с кръвообръщението.

Трудно зарастващи рани и язви по кожата на крайниците

Често хората с нарушено кръвообръщение забелязват появата на ранички и язви предимно по краката, които зарастват много трудно и бавно. Освен това се наблюдава забавяне в растежа на косата и ноктите.

Слаб и много трудно уловим пулс в големите съдове на краката

Намаленият приток на кръв към периферните зони на тялото при хората, страдащи от проблеми с кръвообращението води до невъзможност за “напипване” на пулс дори в зоните на по-големите артерии в техните крайници.

Еректилна дисфункция

Това е класическо оплакване при мъжете, страдащи от нарушено кръвообращение. Свързано е с трудно получаване и задържане на ерекция.

Как да си осигурите здрави кръвоносни съдове?

Продуктът, на който могат да разчитат хората, страдащи от проблеми с кръвната циркулация е Ентан / Entan®. Той е напълно безвреден дори при продължителен период на прием и оказва цялостна съдова подкрепа.
Ентан подобрява кръвната циркулация, укрепва стените на кръвоносните съдове, възстановява ендотелната функция, подобрява течливостта на кръвта и премахва възпалението и отока около увредените кръвоносни съдове.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: