нарушена циркулация на кръвта
Време за четене: ... минути
5
(2)

В настоящата статия ще отделим подобаващо внимание на темата „нарушена циркулация на кръвта“. Продължавайте да четете, за да разберете какво води до проблема, какви са потенциалните последствия и как да се предотвратят те.

Кои са основните причини за нарушена циркулация на кръвта?

Лошото хранене – основен „виновник“ за проблеми с кръвообращението

Всеизвестно е, че нездравословното хранене е главен провокиращ фактор на редица здравословни проблеми. Поради това едва ли някой би се учудил, че именно то стои в основата на нарушената циркулация на кръвта. Наблягането на храни, богати на наситени мазнини, спомага за повишаване нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL) в кръвта. Те оправдават наименованието си „лош“ холестерол, тъй като възпрепятстват нормалното движение на кръвта през кръвоносните съдове. Съпротивителните сили на организма срещу свободните радикали отслабват и той става уязвим на вредното им въздействие.

Заседналият начин на живот е не по-малко основателна причина за нарушена циркулация на кръвта

Понижената двигателна активност води до застояване на кръвта в организма. Обикновено най-засегнати са вените на краката, чиито стени са отпуснати вследствие на повишеното налягане. Физическите прояви на нарушението са издутите, твърди на допир, тъмносини до лилави и болезнени вени, които най-често се асоциират с варикоза.

Какви здравословни проблеми причинява нарушената циркулация на кръвта?

Списъкът със заболявания, до които може да доведе нарушената кръвна циркулация, е изключително дълъг. Поради това ще изброим само най-често срещаните:

  • сърдечно-съдови патологии (диабет, инсулт, хипертония, атеросклероза, периферна артериална болест)
  • чернодробни и бъбречни заболявания
  • еректилна дисфункция

Какви мерки могат да се предприемат срещу нарушена циркулация на кръвта?

Нарушената кръвна циркулация е сериозен проблем. Това обуславя спешната необходимост от предприемане на надеждни мерки за подобряването на кръвния поток. Спазването им изисква единствено силна воля и търпение.

За елиминиране на лошия холестерол от кръвта и изчистване на артериите помага здравословният начин на живот. Това включва преминаването към балансиран начин на хранене и отказване от вредни привички като тютюнопушене и злоупотреба с алкохол. Промяната в начина на живот в полза на доброто кръвообращение не би била пълна без повишаване на ежедневната физическа дейност. За да е максимално благотворен ефектът върху кръвообращението обаче, е наложително да се използват и качествени съдопротективни средства.

Универсалният съдов протектор Ентан / Entan® е извоювал лидерски позиции на пазара у нас с ненадминатата защита, която осигурява на цялото съдово дърво. Благодарение на своята пълна и рационална комбинация от стандартизирани биофлавоноиди той оказва благоприятно влияние върху стените на артериите, вените, капилярите и лимфните съдове. Пряко следствие от подобряването на тяхната еластичност е добрата кръвна циркулация.

Освен че е ефективен, Ентан има отлична поносимост и е напълно безвреден. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба. За максимален ефект се препоръчва Ентан да се приема продължително време по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: