нарушена циркулация на кръвта

Нарушена циркулация на кръвта – опознайте проблема

В настоящата статия ще отделим подобаващо внимание на темата „нарушена циркулация на кръвта“. Продължавайте да четете, за да разберете какво води до проблема, какви са потенциалните последствия и как да се предотвратят те.

Кои са основните причини за нарушена циркулация на кръвта?

Лошото хранене – основен „виновник“ за проблеми с кръвообращението

Всеизвестно е, че нездравословното хранене е главен провокиращ фактор на редица здравословни проблеми. Поради това едва ли някой би се учудил, че именно то стои в основата на нарушената циркулация на кръвта. Наблягането на храни, богати на наситени мазнини, спомага за повишаване нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL) в кръвта. Те оправдават наименованието си „лош“ холестерол, тъй като възпрепятстват нормалното движение на кръвта през кръвоносните съдове. Съпротивителните сили на организма срещу свободните радикали отслабват и той става уязвим на вредното им въздействие.

Заседналият начин на живот е не по-малко основателна причина за нарушена циркулация на кръвта

Понижената двигателна активност води до застояване на кръвта в организма. Обикновено най-засегнати са вените на краката, чиито стени са отпуснати вследствие на повишеното налягане. Физическите прояви на нарушението са издутите, твърди на допир, тъмносини до лилави и болезнени вени, които най-често се асоциират с варикоза.

Какви здравословни проблеми причинява нарушената циркулация на кръвта?

Списъкът със заболявания, до които може да доведе нарушената кръвна циркулация, е изключително дълъг. Поради това ще изброим само най-често срещаните:

  • сърдечно-съдови патологии (диабет, инсулт, хипертония, атеросклероза, периферна артериална болест)
  • чернодробни и бъбречни заболявания
  • еректилна дисфункция

Какви мерки могат да се предприемат срещу нарушена циркулация на кръвта?

Нарушената кръвна циркулация е сериозен проблем. Това обуславя спешната необходимост от предприемане на надеждни мерки за подобряването на кръвния поток. Спазването им изисква единствено силна воля и търпение.

За елиминиране на лошия холестерол от кръвта и изчистване на артериите помага здравословният начин на живот. Това включва преминаването към балансиран начин на хранене и отказване от вредни привички като тютюнопушене и злоупотреба с алкохол. Промяната в начина на живот в полза на доброто кръвообращение не би била пълна без повишаване на ежедневната физическа дейност. За да е максимално благотворен ефектът върху кръвообращението обаче, е наложително да се използват и качествени съдопротективни средства.

Универсалният съдов протектор Ентан/Entan® е извоювал лидерски позиции на пазара у нас с ненадминатата защита, която осигурява на цялото съдово дърво. Благодарение на своята пълна и рационална комбинация от стандартизирани биофлавоноиди той оказва благоприятно влияние върху стените на артериите, вените, капилярите и лимфните съдове. Пряко следствие от подобряването на тяхната еластичност е добрата кръвна циркулация.

Освен че е ефективен, Ентан има отлична поносимост и е напълно безвреден. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба. За максимален ефект се препоръчва Ентан да се приема продължително време по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

23

Коментари

avatar