варикоза

Овладяване на варикоза с промени в начина на живот

0
(0)

Разширени вени е по-широко разпространеното понятие за варикоза. Това е сравнително често срещано съдово нарушение, което засяга голям процент от възрастните хора в определен етап от живота им. Още по-неприятен е фактът, че този проблем предизвиква болка и дискомфорт.
Съществуват различни медицински процедури, които могат да излекуват разширени вени, но по-добрият вариант е да не се стига до крайните методи на лечение, а да се се помисли за овладяване на състоянието чрез промени в начина на живот.

Промени в начина на живот за облекчаване на варикоза

Физическа активност

Предприемете първата стъпка към живот без разширени вени, като внесете повече физическа активност в ежедневието си. Колкото повече се движите, толкова по-добре циркулира кръвта във вените. Това съдейства за раздвижване на кръвообращението и връщане на кръвта от вените обратно към сърцето.
Освен това леките физически упражнения като плуване, колоездене, ходене и йога съдействат за възстановяване на увредените кръвоносни съдове.

Промени в хранителния режим

Калий

Храните, богати на калий, са особено полезни за хора с разширени вени. Дефицитът на този ценен минерал може да доведе до задържане на вода. Така се увеличава количеството на кръвта в организма и се създава допълнително напрежение върху вените.

Фибри

Препоръката на специалистите е в режима на хранене да се добавят фибри, особено при наличието на запек. Те подобряват функцията на червата и облекчават запека. А това е проблем, който може да влоши състоянието на увредените вени, тъй като се създава силно вътрешно коремно налягане.

Биофлавоноиди при варикоза (разширени вени)

Установено е, че някои растения притежават доказани ползи за кръвоносната система благодарение на съдържащите се в тях биофлавоноиди – флавон гликозиди и терпин лактони. Освен че се отличават с висока антиоксидантна активност, тези съединения съдействат за намаляване на пропускливостта на кръвоносните съдове и подобряват кръвообращението. Съдържат се в растението Гинко билоба.

Затова природният продукт Ентан / Entan® има толкова благоприятно действие върху кръвоносната система, защото съдържа екстракт от Гинко билоба, в комбинация с най-мощния познат на човечеството антиоксидант – проантоцианидин.

Ентан е създаден чрез извличане на екстракти от изсушените листа на билката, които съдържат ценни биофлавоноиди. В комбинация с проантоцианидин се постига положителен ефект върху цялото съдово дърво. Особено благоприятно действие има при разширени вени.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
22
x
До 26% намаление на ЕНТАН