Мускулни крампи

Мускулни крампи при периферна съдова болест

5
(2)

Навярно на всеки от нас му се е случвало да изпита силна болка от внезапното съкращаването на някой мускул особено по време на сън. Това са т.н. мускулни крампи, които може да засегнат различни мускули (най-често на крайниците) и обикновено продължават от няколко секунди до 10 минути. Въпреки, че са широко разпространени, все още учените не може да открият каква е точната причина за тяхната поява. Посочват се различни причини и много предразполагащи фактори, като недостатъчно количество на магнезий в организма, претоварване на мускулите, понижена функция на щитовидната жлеза, неврологични заболявания, алкохолизъм и др.

Според специалистите обаче водеща причина за появата на мускулни крампи е периферната артериална оклузивна болест, известна още като периферна съдова болест

Заболяването се характеризира със спазъм или запушване на по-големи периферни артерии, което може да се дължи на атеросклероза, емболия и др. В резултат на периферната съдова болест намалява притока на кръв и съответно кислород и хранителни вещества към засегнатия мускул. Това е свързано с мускулни спазми (крампи) и силна болка.

Най-характерния симптом на периферната съдова болест е интермитентно (периодично) накуцване, което се проявява при ходене и изчезва в покой и е свързано със силна болка в областта на прасеца. По рядко срещаните симптоми вкючват възпалителни процеси в областта на крайниците, бавно зарастване на рани, бледост или посиняване на засегнатата област, изстудяване на крайника и др.

В комбинация с медикаментозната терапия при периферна артериална оклузивна болест може да се използва и природния продукт Ентан. Той има изразен антиспазматичен ефект (намаляване спазъма на артериите, стимулира секрецията на азотен оксид от вътрешния съдов слой и разширява артериолите) и вазодилативен ефект (разширяване на артериалните кръвоносни съдове). Ентан има и изразен терапевтичен ефект при периферна съдова болест, тъй като удължава периода между накуцванията при засегнатите пациенти.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
1
x
До 26% намаление на ЕНТАН