Слуховият орган
Време за четене: ... минути
4.5
(2)

Всички знаем, че слухът ни помага да осъществяваме качествена комуникация с околните. Той е залог за добро обучение, напредък в кариерата, като освен това ни позволява в още по-пълна степен да се насладим на приятните неща, които ни заобикалят. Това са детския смях, песента на птиците, красивата музика и много други.

Предлагаме ви списък с няколко интересни факти, които може би не знаете за ухото и слуха. Ето ги и тях:

1. Слуховият орган се разделя на три части – външно, средно и вътрешно ухо. Всяка част от него има отделна структура и специфични функции.

2. Най-малките по размер кости в организма са разположени в средното ухо.

3. Докато спим ние продължаваме да чуваме, но мозъкът игнорира звуците около нас.

4. Ушните инфекции са по-често срещани при малките деца поради все още недобре изградената имунна система и различията между детската евстахиева тръба и тази на възрастните.

5. Ушите помагат не само да чуваме, но и да пазим равновесие. Причината за това е, че в средното ухо се намира вестибуларния апарат.

6. Една от основните причини за загуба на слуха е излагането на високи децибели (над 85). Нашият слух може да се увреди необратимо и след въздействие на прекалено силен шум като експлозия или изстрел.

7. При увреждане на вътрешното ухо е необходимо бързо да бъдат взети мерки за избягване на сериозни проблеми със слуха, включително и пълна глухота. До такива проблеми може да доведе приема на антибиотици, аналгетици, аспирин, диуретици, невролептици, антиаритмични средства и др.

8. Шумът в ушите е един от най-честите признаците за съдови заболявания. Според специалистите при възникване на подобен проблем трябва да се подобри кръвоснабдяването и да се укрепи съдовата стена, като успоредно с това се осъществи и антиоксидантна защита. Всички тези ефекти притежава природния продукт Ентан, който съдържа уникална комбинация от проантоцианидин и екстракт от гинко билоба (терпин лактони и флавон гликозиди). Проантоцианидин в Ентан укрепва стените на кръвоносните съдове, а гинко билоба подобрява ендотелната функция, реологията и кръвоснабдяването.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: