вени
Време за четене: ... минути
5
(1)

Вените представляват основната част, съставляваща кръвоносната система. Те са от особено значение за осъществяването на нормалния поток на кръвта в човешкото тяло.
Съществуват няколко важни факта, свързани с кръвта и тези кръвоносни съдове, които е добре да знаете.

Вените представляват еластични тръби, посредством които кръвта достига от органите на човешкото тяло и тъканите до сърдечния орган.
Вените са локализирани най-често до кожната повърхност.

Венозната стена е изградена от 3 слоя: външен слой, който се състои от съединителна тъкан, среден слой, включващ гладките мускули и вътрешен слой на мембранната тъкан.
Въпреки, че вените са гъвкави и еластични те могат да се засегнат от хронична венозна недостатъчност, разширени вени, тромбоза на дълбоките вени и други.

При развитие на тромбоза на дълбоките вени, се формира съсирек във вената. Рискови фактори за тромбоза на дълбоките вени са продължителния болничен престой, неподвижността, периода след операция като е възможно да се появи и вследствие на дълговременно приложение на орални средства за контрацепция.

Вените, които са разширени, се уголемяват и нагъват. Могат да се срещнат при хората, заемащи дълго време една и съща позиция на тялото, както и при възрастните хора, като в по-голяма степен засегнатите са представителките на нежния пол.

Какво трябва да знаем за кръвта?

Кръвта съставя 7% от общото човешко тегло. Съдържа три основни вида кръвни клетки. Това са червените и белите кръвни клетки, както и тромбоцитите. Те образно казано “плуват” в кръвната плазма, която се състои от 90% вода. Останалите 10% включват глюкоза, протеини, хормони, електролити, хранителни вещества и др. Белите кръвни клетки осъществяват протективна за организма функция, тъй като го предпазват от вируси, гъбички, бактерии и др, които са в състояние да причинят заболяване.

Ролята на червените кръвни клетки, които се формират в костния мозък, е да пренасят кислорода до всяка част от човешкото тяло.

Тромбоцитите участват в процеса на кръвосъсирване, което помага за спирането на кървенето, вследствие на кожно нараняване.

Подходящ природен продукт, който действа укрепващо върху всички кръвоносни съдове, включително вените, ускорява течливостта на периферната кръв и лимфата, доставя нужното количество хранителни вещества, предотвратява слепването на тромбоцитите и осъществява протективен ефект срещу увреждащото действие на свободните радикали е природният продукт Ентан.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: