лошо кръвообращение
Време за четене: ... минути
5
(3)

Когато страдаме от лошо кръвообращение, тялото ни веднага сигнализира за това. Какви знаци ни дава и как да процедираме, след като ги интерпретираме, ще узнаем в следващите редове.

Признаци за лошо кръвообращение

Изтръпване и мравучкане на крайниците

Тези два симптома почти сигурно насочват към лошо кръвообращение. Те може да са следствие от травми, тромби или варикозни заболявания. Раздвижването на крайниците не ни избавя от неприятните усещания. Дискомфортът изчезва само, когато се премахне първопричината за проблема. Ето защо при подобни оплаквания непременно трябва да се обърнем към лекар.

Промяна в цвета на кожата

Ако кожата в някои части на тялото придобие бледожълт или синкав тон, то определено има повод за безпокойство. Това е признак на лошо кръвообращение, който не бива да пренебрегваме.

Внезапна болка и слабост в мускулите

Неприятното оплакване, което се свързва с лошо кръвообращение, може да засегне всеки мускул в тялото. Специалистите обаче ни приканват да сме особено бдителни, ако са потърпевши мускулите на краката.

Студени крайници

Казват, че който има студени ръце, е с топло сърце. Лекарите обаче определено не споделят това схващане. За тях вечно студените ръце и крака са несъмнен знак за лошо кръвообращение.

По-рядко уриниране

Бъбреците са едни от първите органи, които ни сигнализират, че имаме лошо кръвообращение. Когато не се кръвоснабдяват добре, те не могат да изпълняват правилно своята функция и честотата на уриниране при нормален прием на течности значително намалява.

Проблеми с ноктите

Хората без медицинско образование вероятно никога не биха свързали промените по ноктите с лошото кръвообращение. Специалистите обаче са категорични, че именно недоброто оросяване на крайниците стори в основата на оплакването. Следва да се отбележи, че проблемът може да засегне както ноктите на краката, така и тези на ръцете.

Нарушение в сексуалната активност

Пониженото либидо също може да „говори“ за лошо кръвообращение. Една от причините за появата му е именно недостатъчният приток на кръв към гениталиите. За да се повиши сексуалния апетит в този случай, е необходимо да се предприемат мерки за подобряване на кръвотока.

Помощ от природата за ефективно противодействие на симптомите на лошо кръвообращение

При наличие на някои от симптомите на лошо кръвообращение видни специалисти у нас ни препоръчват да заложим на Ентан / Entan®. Вдъхновен от нежната сила на природата, той оказва мощен ефект върху кръвотока и спира оплакванията. Благотворното му въздействие се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди в състава му. Всяка растителна капсула на Ентан съдържа стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба (40 mg) – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин (80 mg). Мощните активни съставки действат в пълен синхрон и синергизъм с цел подобряване на микроциркулацията, увеличаване на венозния тонус и укрепване на кръвоносните съдове. За постигане на оптимални резултатите се препоръчва Ентан да се приема продължително време. Дълговременната употреба не крие риск за здравето поради изцяло природния произход на продукта.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: