кръвно налягане при топло време
Време за четене: ... минути
4.5
(42)

Специалистите обръщат внимание на факта, че с настъпването на пролетта и при по-топло време е възможна поява на промени в нашето кръвно налягане.

Промени в кръвно налягане при топло време – ето кои са те

Променливото време, характерно за началото на топлото полугодие, повлиява кръвното налягане. Студеното време обикновено повишава кръвното. Студът стеснява кръвоносните съдове, което води до нужда от по-голямо натоварване на сърцето, за да се изпомпва кръв през вените и артериите. Топлото време понижава стойностите на кръвното налягане. При чести промени в температурата на околната среда, влажността и атмосферното налягане, кръвното налягане също търпи колебания. Нестабилното кръвно може да се окаже предпоставка за проблеми при хора с хипертония, хипотония и нарушено кръвообращение.

Влияние на топлото време при хора с ниско кръвно налягане

Със затопляне на времето, хората с ниско кръвно могат да се почувстват отпаднали, замаяни, и изпитващи слабост, шум в ушите и проблеми с концентрацията. Това се дължи на разширяване на кръвоносните съдове, оттегляне на кръвта към периферните съдове и спад в артериалното налягане. При високи температури организмът губи много вода чрез повишеното отделяне на пот. Това води до дехидратация и може да задълбочи изпитваните неразположения.

Влияние на топлото време при хора с високо кръвно налягане

Хипертониците също са уязвими през топлите сезони. Повишаването на температурите през пролетта може да причини хипертонични кризи или други сърдечно-съдови проблеми. Специалистите обръщат внимание на влиянието на динамичните промени в метеорологичните условия през пролетта върху кръвоносните съдове на хипертониците. Напредването на възрастта намалява еластичността на съдовете, в допълнение със стесняване на артериите и други съдови увреждания, поставя хората с високо кръвно в риск през пролетта и особено през летните месеци.

И високото и твърде ниското кръвно налягане могат да възникнат вследствие на влошено кръвообращение. Лошата микроциркулация на кръв засилва и неразположенията през топлото полугодие, като световъртеж, шум в ушите, сънливост, уморяемост и разсеяност.

Решение за подпомагане на сърдечно-съдовата система през топлите месеци

За поддържане на добро здраве на сърдечно-съдовата система, особено при наличие на сърдечно-съдов проблем, е удачно да се заложи на висококачествен съдов протектор. Като такъв се отличава природният съдов протектор с широк спектър на действие Ентан / Entan®. Продуктът съдържа стандартизиран екстракт от Гинко билоба, в комбинация с мощния антиоксидант проантоцианидин.

Ентан осигурява пълна грижа за цялото съдово дърво – лимфни съдове, артерии, вени и капиляри. Приемът му заздравява стените на кръвоносните съдове и подобрява еластичността им. Увеличава устойчивостта на капилярите и намалява пропускливостта им. Повлиява течливостта и микроциркулацията на кръвта в цялото тяло. Облекчава световъртежа и шума в ушите, възникващи често през пролетта, има благоприятно действие върху паметта и концентрацията. Ентан е особено препоръчителен за прием за защита на кръвоносните съдове от вредното влияние на хипертонията. Приемът му в по-ниска дозировка (1-2 капсули дневно) спомага за контролиране на кръвното налягане.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 42

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: