Може би много от вас не са се замисляли, че част от здравословните свойства на храната върху тялото са свързани с подобряване на кръвообращението, както и с “изчистването” на артериите. Хранителните продукти, за които ще стане дума в настоящата статия, всеки от нас употребява в ежедневието си. Вижте кои са те и в случай, че се лишавате от тях е време да поправите грешката си като ги включите в менюто си. По този начин ще подобрите здравословното си състояние без употребата на лекарства и ще подпомогнете правилното функциониране на кръвоносната си система.
Едновременно с това ще се предпазите от редица сериозни заболявания.
1. Пълнозърнести храни – този тип храни, особено овесените трици, съдържат високо количество разтворими фибри. Те спомагат за намаляване на лошия холестерол в кръвта. По този начин се предотвратява натрупването му в стените на кръвоносните съдове и формирането на плаки, които с течение на времето могат да запушат съда и да възпрепятстват преминаването на кръвта през него.
2. Чесън – този зеленчук е изключително полезен за кръвоносните съдове, тъй като помага да се предотврати формирането на кръвни съсиреци. Специалистите препоръчват консумирането на 1 скилидка на ден с цел защита на артериите.
3. Черен шоколад – според данни, оповестени в списание на Американската Медицинска Асоциация, 14 грама черен шоколад на ден “изчиства” артериите от плаки. Това се дължи на съдържащите се в него полифеноли (един от най-мощните антиоксиданти).
4. Царевица – в нея се съдържат витамин В и фолиева киселина, които оказват протективен ефект върху артериите.
5. Лук, цвекло и авокадо – тези храни предотвратяват натрупването на холестерол и оказват протективен ефект върху всички кръвоносни съдове.
За съжаление почти всеки един от нас е изправен пред обстоятелства, които ежедневно възпрепятстват възможността му да се храни здравословно и да си набавя изброените продукти. Ето защо подходящ и ефективен начин за подобряване на кръвообращението е приема на природния продукт Ентан. Ентан е естествена мощна комбинация от флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин, за които е доказано, че укрепват и защитават съдовата стена, като успоредно с това подобряват течливостта на кръвта.
Свързани публикации