сърдечно-съдова система
Време за четене: ... минути
0
(0)

Сърдечно-съдовата система включва група органи, които изпълняват жизненоважни функции в организма. Такава е функцията на кръвоносните съдове. От съществено значение е безпрепятственото преминаване на кръвта от сърцето към периферните зони на тялото по артериите и връщането й обратно по вените. Едно от слабите звена, които могат да възпрепятстват този процес е увреждането на съдовете и най-вече на вените. Изключително често се срещат състояния като разширени вени, хемороиди, ретинопатии и други периферни съдови заболявания. Затова е важно да се знае какво стои в основата на доброто здраве на съдовете.

Роля на микроелементите за здрава сърдечно-съдова система

Много благоприятен ефект върху кръвоносните съдове притежават микроелементите магнезий, калий и желязо. Оптимален техен прием е необходим на всеки човек и най-вече на предразположените към съдови проблеми хора, които са слабо активни физически или генетично обременените с висок съдов риск. Тези три химични елемента имат незаменимо участие в съкращаването на съдовата гладка мускулатура.

Всеки дефицит в приема на желязо, магнезий и калий може да доведе до проблеми със съкращаването и отпускането на съдовите стени и да възпрепятства нормалната циркулация на кръвта. Много често като последствие от този дефицит се стига до задържане на кръвта в някои съдове, най-вече във вените на долните крайници. Техните тънки стени не могат да устоят на натиска на задържалата се кръв, съдовете се надуват и стават болезнени – развива се състояние, познато като разширени вени.

Достатъчно ли е да се повиши приема на магнезий, калий и желязо за подобряване състоянието на съдовете?

Появата на съдови увреждания е многостранен процес, който се задълбочава от дефицита в приема на споменатите микроелементи. Продължителният им недостиг провокира появата на съдови заболявания, а когато те вече са на лице е необходимо да се вземат по-сериозни мерки за преодоляването им и елиминиране на евентуалните усложнения от тях.

Освен подобряване на хранителния режим и оптимизиране приема на продукти, богати на желязо, магнезий и калий, е необходимо да се разчита и на продукти с доказано съдовопротективно действие. Такъв продукт е Ентан. Той действа много добре върху стените на кръвоносните съдове и ускорява кръвната циркулация. Неговите съставки са напълно безвредни и подпомагат ефективно лечението на различни съдови заболявания като разширени вени, хемороиди, ретинопатии, шум в ушите, световъртеж и др.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: