Кафето оказва благоприятен ефект върху кръвоносните съдове

Кафето оказва благоприятен ефект върху кръвоносните съдове

Според проведено наскоро японско проучване, употребата на кафе от здрави хора води до подобряване на функцията на малките кръвоносни съдове.

В изследването участват 27 доброволци, около 20-годишна възраст, които не пият кафе ежедневно. Те започват да консумират кафе по 2 чаши дневно като всяка съдържа по 30 мл от черната напитка.
Изследването протича по следната схема. През ден доброволците редуват прием на кофеиново и безкофеиново кафе, като не са уведомени за това какъв е вида на напитката. Специалистите, проследяващи притока на кръв и кръвното налягане на участниците, след приема на кафето също не притежават такава информация.

Според направените изводи, кръвопотокът е с 30% по бърз, когато участниците приемат кафе, съдържащо кофеин. Това е изключително важно, тъй като служи за ориентир относно начина, по който функционират малките кръвоносни съдове.

Установено е също така, че стойностите на кръвното налягане са много по-високи, когато хората употребяват кофеиново кафе.

Изследователите обаче споделят, че в тези случаи сърдечния орган на участниците не тупти по-ускорено.

Експертите от Япония проследяват нивата на невротрансмитерите – норепинефрин и епинефрин (известен също така като адреналин), влизащи в кръвната плазма на участниците в изследването. Според анализите на нивата им те били почти еднакви след употребата на двата вида кофеинови напитки.

Според експертите от Университета Рюкю в Окинава, Япония, резултатите от това изследване, могат да доведат до нова представа, свързана с начина, посредством който кафето може да повлияе върху здравето на сърцето, като дори е възможно да се стигне до изготвяне на стратегия за въздействие върху заболяванията от сърдечно-съдов характер.
Данните, получени от проучването са оповестени на проведена среща на Американската асоциация по сърдечно съдовото здраве.

Едно от доказаните средства, оказващо протекция върху кръвоносните съдове, което едновременно с това подобрява кръвопотока е Ентан. Ентан дължи тези свои предимства на съдържащата се в него биологичноактивна комбинация от флавон гликозиди, проантоцианидин и терпин лактони. Колкото по-дълго прилагате Ентан, толкова повече се усилва благоприятния му ефект.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг / 5. Брой гласове:

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

4

Коментари

avatar