нефропатия
Време за четене: ... минути
0
(0)

Увреждането на бъбреците и сериозното намаляване на бъбречната функция, описвано като нефропатия, е едно от най-тежките усложнения на диабета. При голяма част от хората, страдащи от диабет тип 1 или тип 2, се установява микроалбуминурия – поява на белтъка албумин в урината, което не се забелязва при здрави хора . При непредприети мерки за овладяване на диабета, се наблюдава прогресиране на състоянието и развитие на протеинурия – опасно високи стойности на белтък в урината.

Причината за повишаването на отделения с урината белтък при диабетиците се обяснява с увреждащото влияние, което диабетът има върху бъбреците на тези хора. Хипергликемията (високата кръвна захар) води до поредица от реакции, които повишават пропускливостта на бъбречните гломерули. Това са капилярни мрежи (клъбца) в бъбреците, през които преминават някои отпадни компоненти на кръвта и се образува първичната урина. Увреждането на капилярните съдове обаче води до изменения в пропускливостта им и преминаването на белтъчни молекули от кръвната плазма, които се отделят с урината.

Именно това стои в основата на диагностицирането на нефропатията при проведени кръвни изследвания.

Най-честите симптоми, които насочват вниманието към изследване за наличието на това заболяване са лесната уморяемост, отпадналост, загуба на апетит, гадене и повръщане, подуване на крайниците.

Диабетната нефропатия е състояние, което прогресира бавно, в продължение на години, и може да се овладее успешно, ако се премахнат причините, които водят до появата му. Контролирането на кръвната захар и доброто състояние на кръвоносните съдове могат да спрат прогресията на заболяването, в допълнение към изграждането на здравословен начин на живот и правилни житейски навици.

Една от мерките, която дава много добри резултати в борбата за овладяване на диабетната нефропатия, е приемът на Ентан. Този продукт поддържа кръвоносните съдове здрави, осигурява добро кръвообръщение и на практика подпомага организма да се справи с едно от най-честите диабетни усложнения – съдовите увреждания. Приемът на Ентан значително спомага за подобряване на прогнозата за хода на нефропатията при хората с диабет. С Ентан може да се забави прогресията на заболяването при хората, които са го развили, а също и да се предотврати появата му при тези, които още не са засегнати.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: