оросяване на крайниците
Време за четене: ... минути
3
(2)

Проблемите с кръвната циркулация в периферната съдова система засягат изключително много хора. Като възможни причини за тяхната поява се посочват нездравословния начин на живот, физическа травма или развитие на съдово заболяване. Независимо от причината всеки проблем с кръвоснабдяването на крайниците трябва да бъде своевременно лекуван, защото това обикновено са прогресиращи състояния, които могат да доведат до сериозни последствия.

Какви са възможните терапевтични мерки?

Една от универсалните мерки, които може да облекчат състоянието на хората с влошена кръвна циркулация в областта на крайниците, е редовната физическа активност, редувана с периоди на пълноценна почивка. Упражненията подобряват оросяването на периферните части на тялото, включително крайниците. Така значително се облекчават симптоми като болка, тежест и чести мускулни схващания. Благоприятен ефект за намаляване тежестта на тези симптоми има и избягването на тютюнопушенето. Никотинът в цигарения дим свива кръвоносните съдове и влошава състоянието на хората с периферни съдови проблеми и влошено кръвоснабдяване на крайниците.

Много важно за преодоляване на този проблем, особено през зимния период, е и поддържането на крайниците топли.

Предложените мерки са удачна възможност за подобряване на влошената кръвна циркулация. За овладяване на проблема с влошеното оросяване на крайниците обаче е необходим лечебен подход, който да елиминира проблема.

Доказано ефективен за подобряване на кръвоснабдяването и течливостта на кръвта, както и за укрепване стените на кръвоносните съдове е природния продукт Ентан. Той е напълно безопасно решение за всеки, страдащ от периферна съдова болест, разширени вени, лимфедем, хемороиди, отслабване на паметта и концентрацията, синдром на Рейно и др.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: