съдови заболявания

Как да се предпазите от съдови заболявания при подагра?

5
(1)

Подаграта, известна и като хиперурикемия, е форма на възпалителен артрит, която се развива при хронично високи стойности на пикочна киселина в кръвта. Все по-често появата на подагра се свързва с повишен риск от развитие на съдови заболявания. Зависимостта е установена от екип на университета в Кийл (Великобритания), а ръководителят на проекта е удостоен със специална награда за напредък в процеса на клиничните проучвания.

Подагра и съдови заболявания – как се обяснява връзката?

Поддържането на високи стойности на пикочна киселина в кръвта води до патологично отлагане на солни кристали около ставните капсули в тялото, най-вече около ставите на палците на краката. Това предизвиква чести и внезапни пристъпи на подуване и болка, породени от възпалителни процеси в ставите. Британските учени са установили, че комбинацията от високи нива на пикочна киселина и периодичното отделяне на провъзпалителни фактори в кръвта провокира възпаления не само в ставните капсули, но и по стените на кръвоносните съдове. Това води до тяхното увреждане, втвърдяване, загуба на еластичността им, т.е. допринася за поява на различни съдови заболявания, най-вече ангина пекторис (стенокардия, гръдна жаба), исхемична болест на сърцето и исхемичен инсулт. Характерно е, че рискът от подобни усложнения е по-висок при жените, въпреки че мъжете като цяло много по-често страдат от съдови заболявания, нарушено кръвообращение и подагра.

За намаляване на риска от съдови заболявания при хората с подагра

Намаляването на риска от съдови увреждания сред страдащите от подагра изисква да се предприемат мерки за укрепване на кръвоносните съдове и намаляване на възпалението в тях. Това може да се постигне абсолютно безопасно с приема на природния продукт Ентан/Entan®. Благодарение на своя състав Ентан заздравява колагена и еластина в стените на всички кръвоносни съдове. Това гарантира, че приемът на Ентан намалява значително риска, забавя прогресията и допринася за овладяването на нарушена микроциркулация, разширени вени, периферна съдова болест, лимфедем, хемороиди, ретинопатии и др.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

27

Коментари

avatar