съдови заболявания

Как да се предпазите от съдови заболявания при подагра?

5
(1)

Подаграта, известна и като хиперурикемия, е форма на възпалителен артрит, която се развива при хронично високи стойности на пикочна киселина в кръвта. Все по-често появата на подагра се свързва с повишен риск от развитие на съдови заболявания. Зависимостта е установена от екип на университета в Кийл (Великобритания), а ръководителят на проекта е удостоен със специална награда за напредък в процеса на клиничните проучвания.

Подагра и съдови заболявания – как се обяснява връзката?

Поддържането на високи стойности на пикочна киселина в кръвта води до патологично отлагане на солни кристали около ставните капсули в тялото, най-вече около ставите на палците на краката. Това предизвиква чести и внезапни пристъпи на подуване и болка, породени от възпалителни процеси в ставите. Британските учени са установили, че комбинацията от високи нива на пикочна киселина и периодичното отделяне на провъзпалителни фактори в кръвта провокира възпаления не само в ставните капсули, но и по стените на кръвоносните съдове. Това води до тяхното увреждане, втвърдяване, загуба на еластичността им, т.е. допринася за поява на различни съдови заболявания, най-вече ангина пекторис (стенокардия, гръдна жаба), исхемична болест на сърцето и исхемичен инсулт. Характерно е, че рискът от подобни усложнения е по-висок при жените, въпреки че мъжете като цяло много по-често страдат от съдови заболявания, нарушено кръвообращение и подагра.

За намаляване на риска от съдови заболявания при хората с подагра

Намаляването на риска от съдови увреждания сред страдащите от подагра изисква да се предприемат мерки за укрепване на кръвоносните съдове и намаляване на възпалението в тях. Това може да се постигне абсолютно безопасно с приема на природния продукт Ентан / Entan®. Благодарение на своя състав Ентан заздравява колагена и еластина в стените на всички кръвоносни съдове. Това гарантира, че приемът на Ентан намалява значително риска, забавя прогресията и допринася за овладяването на нарушена микроциркулация, разширени вени, периферна съдова болест, лимфедем, хемороиди, ретинопатии и др.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
27
x
До 26% намаление на ЕНТАН