сърдечно-съдовата система
Време за четене: ... минути
5
(2)

Сърдечно-съдовата система обединява сърцето и затворената мрежа от кръвоносни съдове, по която кръвта циркулира в цялото тяло. Заболяванията, предизвикани от нейното увреждане, се считат за основна причина за смъртни случаи в световен мащаб. Поради това грижата за сърцето и кръвоносните съдове би следвало да е основен приоритет за всеки загрижен за здравето си човек.

Ето няколко лесно изпълними мерки, които ще ви помогнат да поддържате доброто здраве на сърдечно-съдовата система:

1. Избягване на тютюнопушенето. Никотинът в цигарения дим допринася за свиване на кръвоносните съдове и повишаване на кръвното налягане. Освен това е сред главните виновници за отделяне на свободни радикали, които увреждат съдовите стени.

2. Регулиране приема на сол. Натрият в състава й способства за задържане на течности в организма, повишаване на кръвното налягане и може да провокира съдови проблеми.

3. Редовна и умерена физическа активност, стимулираща кръвната циркулация. Движението и упражненията на тялото допринасят за подобряване и поддържане на сърдечно-съдовото здраве и бодростта на духа.

4. Поддържане на съдовата система и кръвообращението с помощта на укрепващи ги природни продукти като Ентан. Съставът на Ентан гарантира здравината и еластичността на кръвоносните съдове, нормалната циркулация на кръвта и достигането й до всички зони на тялото. Ентан може да се приема профилактично при предразположени към съдови проблеми хора, а също и като основно или допълващо средство при лечение на различни сърдечно-съдови проблеми.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: