свободните радикали
Време за четене: ... минути
5
(1)

Както знаем свободните радикали са отговорни за остаряването и дегенерацията на тъканите и органите в човешкото тяло, както и за развитието на редица заболявания. Първата статия, доказваща ролята на свободните радикали за възникването на хроничните заболявания е публикувана от д-р Denham Harman преди повече от 40 години.

Човешкият организъм разполага със защитни антиоксидантни системи и механизми , които той обогатява непрекъснато със хранителни съставки. Но когато те са недостатъчно в хранителните продукти може да се стигне до т.нар. “оксидантен стрес” и последващо заболяване. Защото е добре известна максимата, че “Кислородът е жизнено необходим, но може да се превърне и в опасен за здравето фактор”. Последното се случва, когато кислородът се отделя от т.нар. окси-радикали. За да се избегнат последиците на оксидантния стрес – хроничните заболявания, трябва да се избягва стреса, да се подобрява качеството на храната като към нея се добавят антиоксидантни съставки и да се стимулират антиоксидантните механизми в човешкия организъм. Спазването на тези правила подпомага за осъществяването на ефективна защита от действието на свободните радикали и блокира развитието на редица хронични и труднолечими болести като хроничната венозна недостатъчност.

Ентан е природен продукт, който е богат източник на антиоксиданти поради високото си количество стандартизиран екстракт от гроздово семе – проантоцианидин. Той има мощно антиоксидантно действие, доставя на тъканите и органите в организма необходимият кислород и хранителни вещества, предпазва съдовете и клетките от остаряване и от увреждащото действие на свободните радикали.

Ентан се прилага при нарушено кръвоснабдяване на ретината, хронична венозна и лимфна недостатъчност на долните крайници; при периферни съдови заболявания, диабет, синдром на Рейно и др; при световъртеж и шум в ушите; при мозъчна атеросклероза ,състояния след инсулт; при влошена памет и концентрация.
Ентан се прилага по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: