Какъв е ефекта от биофлавоноидната комбинация в Ентан
Време за четене: ... минути
0
(0)

Природният продукт Ентан съдържа комбинация от проантоцианидин и вещества от гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони, които имат взаимно усилващо се действие. Проантоцианидинът представлява група вещества, които се извличат от кората на френски морски бор или други източници.

Проантоцианидинът има благоприятно действие върху съдовете на ретината. Има капиляротоничен ефект и подобрява микроциркулацията. Намалява капилярния пропускливост и чупливост; нормализира капилярната резистентност. Предотвратява увреждането на базалната мембрана на ендотелните клетки. Засилва лимфния ток и дренажа на лимфата, намалява отока.

Проантоцианидинът, както и останалите вещества в Ентан — флавон гликозиди и терпин лактони са водноразтворими, което ги прави напълно съвместими.

Комбинацията се прилага за предотвратяване на очни съдови увреждания от диабет и хипертония, както и при промени в очните съдове. Ако Ентан се приложи преди наличието на увреждания е възможно те да се предотвратят. При вече налични промени ще се забави прогресията, ще се повиши зрителната острота и ще повиши ефективността на всички други терапевтични методи, които могат да се приложат. Проантоцианидинът дори самостоятелно приложен подобрява зрителната острота след 2 месеца. Това доказват 5 клинични проучвания с повече от 1169 пациенти.

Ентан е безопасен при продължителна употреба. Може да се използва без прекъсване до 2г.
Ентан се дозира по 1 капсула, 3 пъти дневно след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: