упражнения за кръвоносните съдове
Време за четене: ... минути
4.5
(2)

Доброто съдово здраве изисква редовни физически упражнения за кръвоносните съдове. Когато спортуваме и сме физически натоварени в организма протичат редица физиологични промени. Те са продиктувани от повишената нужда на клетките от кислород и хранителни вещества. Благодарение на своята еластична структура кръвоносните съдове могат да се разширяват, с което се улеснява кръвната циркулация. В текущата статия научете как влияе спортът на кръвоносните ни съдове и какво още спомага за тяхното укрепване.

Редовните физически упражнения за кръвоносните съдове допринасят за доброто съдово здраве

От друга страна намалената физическа активност, нерационалното хранене и редица други фактори влошават състоянието на кръвоносните съдове. Това повишава риска от животозастрашаващи състояния като инфаркт и инсулт.

По време на повишена физическа активност всяка клетка изразходва ресурсите си много по-бързо и се нуждае от своевременното им възстановяване. Най-силно това важи за мускулните влакна. В такива моменти в кръвообращението се отделят фактори, които предизвикват вазодилатация – отпускане на кръвоносните съдове, което да обезпечи повишения кръвоток. От друга страна се предизвиква свиване на съдовете в неангажираните зони на тялото, от които кръвта се пренасочва към тъканите с най-големи моментни нужди. Този балансиран процес се постига с участието на централната и вегетативната нервна система.

При хората със сърдечни или съдови проблеми вените и артериите могат да не реагират правилно на сигналите за свиване и отпускане. Има вероятност и да реагират, но с минимален ефект. Основната причина за това се крие в уврежданията на съдовите стени или в стесняване просвета на съдовете. В такива случаи специалистите препоръчват да се обърнем към подходящи природни средства за съдова протекция.

С какво да подкрепим физическите упражнения за оптимална съдова грижа – съветът на специалистите

Експертите приканват всички хора да положат грижи за превенция на съдови увреждания. От изключителна необходимост са цялостните грижи за обезпечаване на съдовото здраве и нормалното кръвообращение.
Наред с редовната подходяща физическа активност, специалистите съветват да се приемат и съдови протектори. Тези продукти подобряват състоянието на кръвоносните съдове, предотвратяват слепването на кръвните клетки и улесняват кръвната циркулация.

Продуктът с най-много клинични проучвания и доказано висока ефективност при овладяване на съдови проблеми е Ентан / Entan®.

Ентан е широкоспектърен, универсален протектор, който се грижи за здравето на цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Той съдържа стандартизиран, високопречистен екстракт от Гинко билоба в комбинация с най-мощния антиоксидант проантоцианидин. Благодарение на съставките си, Ентан се справя с проблеми като хемороиди, разширени вени, ретинопатии, периферни съдови заболявания, състояния след инсулт и мозъчна атеросклероза.

Ентан е природен продукт, който е предназначен за продължителен прием – по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Намира се под формата на растителни капсули (VGcaps) и може да се приема от вегетарианци и вегани. Има много добра поносимост, не съдържа консерванти и овкусители и няма странични ефекти.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: