тромбози
Време за четене: ... минути
5
(1)

Затлъстяването и наднорменото тегло, диабетът и тютюнопушенето са най-често споменаваните рискови фактори, свързани с образуването на опасни кръвни съсиреци (тромби) и запушването на кръвоносните съдове в тялото. Напоследък обаче все по-често се разглежда ролята на още един фактор, неспоменат в този списък – инфекциите.

Счита се, че при възрастните хора инфекция, независимо от какъв вид – уринарна, кожна, респираторна и др., се явява сериозен рисков фактор за тромбоза и образуване на кръвен съсирек в дълбоките вени или дори в белия дроб. Проследявайки историята на пациенти, постъпили в болница за лечение на животозасрашаващи състояния като тромбоза на дълбоите вени или белодробна емболия, лекари са установили, че повече от половината от тях скоро преди това са преболедували от различен тип инфекция, което те считат за причина за настъпилото влошаване на състоянието на пациентите.

Това е много важно откритие, тъй като инфекциозните състояния са изключително често срещани заболявания и досега не са били свързвани с риска от поява на тромбози, нито са били посочвани като възможен рисков фактор. Оказва се обаче, че са. Образуването на тромб в организма, независимо дали поради възпалителни и инфекциозни процеси или под въздействието на други фактори като свободните радикали например, винаги крие риск от придвижването на този тромб до голями и важни кръвоносни съдове и последващо тяхно запушване.

Венозен тромбоемболизъм е причина за хоспитализация на милиони хора всяка година и техният брой непрекъснато нараства. Лекарите считат, че голяма част от тези случаи може да бъдат избегнати чрез успешна съдова профилактика и превенция на тромбозните и инфекциозни състояния.

За успешно справяне с тези състояния, се препоръчва употребата на Ентан като висококачествен природен продукт, осигуряващ по-здрави кръвоносни съдове и по-добро кръвообръщение. Добре проучените съставки на Ентан действат противовъзпалително, неутрализират опасните свободни радикали, заздравяват стените на съдовете, подобряват течливостта на кръвта и предотвратяват патологичното слепване на тромбоцитите и образуването на тромби.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: