Колаген

Защо колагенът е толкова специален и как да подпомогнете неговата функционалност?

0
(0)

Колагенът е изключително важен протеин. Неговата незаменима роля се дължи на това, че той е главна градивна единица на съединителната тъкан – основната тъкан, изграждаща и поддържаща структурата на кожата, костите, органите и кръвоносните съдове. Това превръща колагена в един от основните градивни белтъци на човешкото тяло и всяка промяна в неговата здравина или функционалност може да е пагубна за организма.

Една от основните функции на колагена е участието му в структурата на кожата. На него се падат около 80% от чистото й тегло. Здравината и еластичността на кожата се дължат на допълващото се действие на колагена и другия основен структурен белтък – еластин.
Колагенът има главна роля и при изграждане на костите. Структурата и здравината на костната тъкан се поддържа от действието на органичните колагенови влакна и неорганичния минерал хидроксиапатит.

Колагенът участва и в структурата на мускулните влакна и сухожилията, подсигурявайки тяхната здравина.
Една от основните функции на колагена обаче е свързана с участието му в изграждането на стените на кръвоносните съдове. Кръвната циркулация и достъпа на кръв до всяка част на тялото са изцяло зависими от здравината, еластичността и цялостта на съдовата система. Много фактори биха могли да увредят стените на кръвоносните съдове и да застрашат правилното им функциониране.

Това изисква внимателни грижи за поддържане на здрави съдове и добро кръвообръщение. За осъществяването на тези грижи много успешно се ползва природния продукт Ентан. Той съдържа уникална комбинация от проантоцианидин и екстракт от гинко билоба. Тези две съставки са едни от най-задълбочено проучените в света. Приемът на Ентан допринася за заздравяване на колагена и еластина, поддържане структурата на стените на кръвоносните съдове и осигуряване на пълноценно кръвообращение.Поръчка на ЕнтанПоръчка на Ентан

Абонамент
Въпроси и отговори

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
4
x
До 26% намаление на ЕНТАН