диабет усложнения
Време за четене: ... минути
5
(1)

Развитието на диабет може да бъде последвано от поява на усложнения. Това заболяване често засяга и нервната система. Едно от най-честите усложнения при поява на диабет е полиневропатия. Диабетната полиневропатия се открива при 70% от засегнатите. Как да проведем правилна профилактика при диабет, за да избегнем евентуални здравословни усложнения – научете в следващите редове.

Диабетна полиневропатия – едно от най-разпространените усложнения при диабет

При това усложнение на диабета се наблюдава увреждане на нервната система – по-често периферната, и засягане на нервните окончания на крайниците. Това води до проблеми и нарушения от всякакъв порядък – двигателни, сетивни, рефлексни. Също така води и до поява на оплаквания като тръпнене, слабост в крайниците, поява на язви, увреждане на ноктите, изсушаване на кожата.

В основата на развитието на диабетна полиневропатия стоят нарушения в структурата и пропускливостта на най-малките кръвоносни съдове – капилярите. Стените им стават по-дебели, сечението им се стеснява, а това води до промяна в оросяването на периферните тъкани. Намалява снабдяването им с кислород и хранителни вещества, което води до постепенна интоксикация и некроза. Това е свързано и с изявата на споменатите неврологични симптоми, а последиците са тежки и необратими след определен етап.

Предотвратяване на усложнения при диабет

Съвременната медицина разполага с достатъчно ефективни методи за изследване и диагностициране на диабет и невропатичните му усложнения. Много е важно при установяване на диабет да се предприемат протективни мерки. Освен за неговото лечение, грижи трябва да се положат и за предотвратяване или елиминиране и на свързаните с него прояви. Осигуряването на чистота и здравина на кръвоносните съдове е една от целите на всички, страдащи от диабет. Специалистите съветват диабетиците да приемат съдови протектори. Тези продукти подобряват състоянието на кръвоносните съдове и имат още редица ползи за здравето.

Високоефективна природна грижа за кръвоносните съдове при диабет

Като най-ефективно решение за превенция на усложнения при диабет, специалистите у нас препоръчват приема на Ентан / Entan®.

Ентан е природен продукт, специално разработен за цялостна грижа за съдовото дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Той заздравява колагена и еластина в стените на всички съдове. Освен това, Ентан спомага за подобряване на течливостта на кръвта и улесняване на кръвоснабдяването на всички части на тялото.

Ентан съдържа уникална рационална комбинация от биофлавоноиди. Активните му съставки – стандартизиран екстракт от Гинко билоба и проантоцианидин, правят Ентан универсално средство за овладяване на съдови проблеми. Ентан действа благоприятно още при разширени вени, синдром на Рейно, диабетна ретонопатия и атеросклероза. Приемът му подобрява паметта и концентрацията, елиминира световъртежа и шума в ушите.

Ентан се дозира по 1 капсула до 3 пъти на ден, след хранене като няма странични ефекти. Предназначен е за продължителен прием.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: