билки за добро кръвообращение

Билки за добро кръвообращение – ето кои са те!

4.8
(9)

В природата има много билки за добро кръвообращение. Вижте кои са те и се убедете от първо лице в безспорните им ползи за здравето.

Това са най-ефикасните билки за добро кръвообращение

Блатен тъжник

Това многогодишно тревисто растение, познато още като ливадник, брястово орехче и отвратниче, от векове се прилага като средство за по-добро кръвообращение. Благотворният му ефект се дължи на изобилието от вещества с противовъзпалително и противосъсирващо действие. Използа се успешно при проблеми с артериите. Приема се под формата на чай веднъж дневно. За приготвяне на напитката са необходими 100 мл вода и 5 г блатен тъжник. Билката се залива с вряща вода и се оставя да престои 10 минути, след което течността се прецежда.

Имайте предвид, че чаят от блатен тъжник може да взаимодейства с определени медикаменти. Ето защо трябва да се консултирате с вашия лекар, преди да пристъпите към приема му.

Коприва

Благодарение на своите противосъсирващи и съдоразширяващи свойства копривата значително подобрява кръвотока. Приемайте я под формата на чай 2 пъти на ден, за да се възползвате от здравните ѝ ползи. За една чаена чаша чай от 200 мл е нужна 1 ч.л. коприва.

Липа

Ароматното растение, чието ухание напомня за детството, се използва от древни времена за укрепване на артериите и за решаване на проблеми с кръвообращението. Комплексът от биологично активни вещества, концетрирани основно в цвета и крайцветните листа, съдейства за повишаване на ниското кръвно налягане и снема стреса. За приготвянето на 100 мл чай използвайте 5 г изсушени липови цветове.

Гинко билоба – първенец сред всички билки за добро кръвообращение

Гинко билоба е древно растение със силно положителен ефект върху кръвообращението. Ключът към полезните му свойства е в неговите активни вещества – флавон гликозиди, терпин лактони, биофлавони, антоциани, рутин и аскорбинова киселина (витамин С). Те подобряват микроциркулацията, ускоряват циркулацията на периферната кръв и лимфата и възстановяват ендотелната функция. Всичко това превръща Гинко билоба в перфектния съюзник на сърдечно-съдовата система.

За правилно кръвообращение
За правилно кръвообращение

Висококачествено природно средство с Гинко билоба за добро кръвообращение

За още по-добро кръвообращение можете да разчитате на универсалния съдов протектор Ентан/Entan®. Това е първият изцяло натурален продукт у нас, който се грижи за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри, лимфни съдове. Силата на Ентан се крие в оптималното количество висококачествен екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони) и проантоцианидин. Съставките на Гинко билоба в Ентан имат изявен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект. Подобряват течливостта на кръвта и укрепват стените на кръвоносните съдове. Проантоцианидин, един от най-мощните антиоксиданти, допълва и усилва действието на Гинко билоба. Той увеличава устойчивостта на капилярите и намалява капилярната пропускливост.

Съставките на Ентан са проучени щателно по отношение на своята ефективност и безопасност. Установено е, че действието им се увеличава при продължителен прием.

Ентан е наличен в аптеките в страната, в специализираните магазини „Здраве и природа“ и в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 9

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
АбонаментАбониране за най-новите публикации
Въпроси и отговориВъпроси и отговори
12
x
Високо кръвно налягане (артериална хипертония)