Диабетната ретинопатия
Време за четене: ... минути
0
(0)

Диабетната ретинопатия води до ослепяване на 10 000 души годишно. За съжаление в повечето случаи болните търсят очен лекар едва след като започват да губят зрение. А те са категорични – във всички стадии на диабетната ретинопатия, както и преди и след лазеркоагулация, е необходим прием на Ентан – природен продукт за по-здрави съдове и по-добро кръвообръщение. В по-ранен етап от заболяването офталмолозите препоръчват следната схема: 6 месеца Ентан – 2х1 капсула след хранене и х1 капсула Околут Дуо,продукт с оптимална комбинация от естествените очни пигменти лутеин и зеаксантин за възстановяване на увредено зрение. В по-напреднал етап на диабета основното лечение е лазеркоагулацията.

Но успоредно с нея трябва да се прилагат и препарати за укрепване на съдовата стена и подобряващи оросяването, както и витамини с лутеин.

Схемата е следната: Ентан – 2х1 капсула и Околут Дуо – х1 капсула за минимум 6 месеца. Очните лекари препоръчват Ентан и винаги когато има нарушено кръвоснабдяване на ретината – при артериална хипертония, атеросклероза, хиперлипидемия и др. Доза 2х1 капсули за 6 месеца дава добри резултати – резорбиране на хеморагията и предотвратява появата на нови кръвоизливи. При атеросклероза и повишени нива на холестерола, същата доза води до подобрение в зрителните функции.

диабетна ретинопатия лечение

Приложение на комбинация от Ентан/Entan® и Околут Дуо/Ocolut® Duo при пациенти с диабетна ретинопатия и полиневропатия

Д-р Красимир Кулински

общопрактикуващ лекар – гр. Пазарджик

диабетна ретинопатия

Клинично наблюдение на ефекта на Ентан/Entan® върху съдовете на преден очен сегмент при пациенти с артериална хипертония и захарен диабет

Проф. Христина Групчева

Ръководител катедра Очни болести и зрителни науки, Очна болница Варна

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: