диабетната ретинопатия
Време за четене: ... минути
0
(0)

Диабетната ретинопатия представлява хронично заболяване на очите, което е се развива вследствие на захарен диабет. Тревожно проучване на Световната Здравна Организация разкрива, че до 2000 – та година броят на засегнатите от диабетна ретинопатия е около 150 млн. Предвижданията са, че до 2025г. броят на пострадалите ще се увеличи двойно.

Причината за развитието на това заболяване се корени в това, че диабетът поразява малките кръвоносни съдове, които доставят хранителни вещества до ретината. Вследствие на диабета тези съдове се стесняват, пропускливостта на съдовата стена се повишава, като се блокира и доставянето на хранителни вещества до клетките в ретината. Зрението се замъглява поради изливане на кръв или течност в ретиналната тъкан. Ако кръвта и течността засегнат голяма част от ретината, както и отговорната за централното зрение макула. Когато тя бъде засегната последиците са неясно зрение, като човекът спира да улавя фините детайли. Затруднено е извършването на ежедневни дейсности като шофиране, четене и гледане на телевизия. Получава се оток на макулата, недостатъчен приток на кръв към нея, увеличаване на нови съдове, което води до значителна загуба на зрение или слепота.

Причини за развитието на диабетна ретинопатия могат да бъдат високите нива на кръвната захар, неспазването на диета, съобразена с диабета, наличието на белтъци в урината, артериална хипертония и високите нива на холестерол и триглицериди.

Ентан е природен продукт, представляващ ефективно решение при хора, намиращи се в по-напреднал стадий на диабетна ретинопатия. Благодарение на уникалната си комбинация от биофлавоноиди, Ентан повлиява не само на микросъдовете, но и на останалите съдове в организма, което е от основно значение за хора, страдащи от диабет. Ентан оказва укрепващ ефект върху съдовата стена, предотвратява слепването на тромбоцитите и подобрява течливостта на кръвта. Подобрява кръвоснабдяването на ретината, доставяйки необходимите хранителни вещества и кислород. Това предотвратява рискът от запушване на съдовете. Ето защо Ентан е необходим през всички стадии на диабетната ретинопатия. При диабетна ретинопатия Ентан приеман в дозировка 2 пъти 1 капсула дневно, при контрол на кръвната захар, води до подобрение на състоянието. Като ктаен резултат се стабилизира и подобрява зрението.

диабетна ретинопатия лечение

Приложение на комбинация от Ентан/Entan® и Околут Дуо/Ocolut® Duo при пациенти с диабетна ретинопатия и полиневропатия

Д-р Красимир Кулински

общопрактикуващ лекар – гр. Пазарджик

диабетна ретинопатия

Клинично наблюдение на ефекта на Ентан/Entan® върху съдовете на преден очен сегмент при пациенти с артериална хипертония и захарен диабет

Проф. Христина Групчева

Ръководител катедра Очни болести и зрителни науки, Очна болница Варна

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: