превенция на диабетна ретинопатия
Време за четене: ... минути
0
(0)

Специалистите съветват хората, страдащи от диабет да положат мерки за превенция на диабетна ретинопатия. Случаите на ретинопатия от различен произход са сред водещите причини за влошаване и дори пълна загуба на зрението у хиляди хора всяка година. Какви са препоръките на лекарите при проблеми с кръвообращението и висок риск от ретинопатия – научете в публикацията.

Офталмолози алармират за бум на диабетна ретинопатия

Повод за тревожната констатация на лекарите са дали две техни наблюдения:

  • от диабет страдат все повече хора, сред които и много младежи
  • засегнатите търсят лекарска помощ едва след като са се появили проблеми със зрението

Специалистите споделят, че при диабетна ретинопатия ключова роля има навременното търсене на помощ. Състоянието може да се овладее при взимане на мерки за адекватна превенция на диабетна ретинопатия и своевременно лечение още при първи симптоми.

Препоръки на лекарите за ефективна превенция на диабетна ретинопатия

Зачестяването на случаите на диабетна ретинопатия е обезпокоителна тенденция с висока социална значимост. Това е поводът лекарите да дадат няколко ключови препоръки към хората, страдащи от диабет. Съветите целят да информират за важността на навременното лечение и превенция на диабетна ретинопатия. Чрез взимане на необходимите мерки, хората с диабет ще се предпазят от увреждане на зрението и ще подобрят общото си здравословно състояние. Съветите на специалистите включват:

  • Периодичен офталмологичен преглед. Процедурата е задължителна за диабетиците и силно препоръчителна за всеки зрял човек, дори при липса на зрителни проблеми.
  • Полагане на достатъчно грижи за укрепване на кръвоносните съдове и поддържане на кръвообращението. Освен за диабетиците, тази препоръка е ключова за хората с хипертония (високо кръвно налягане) и атеросклероза.

Основна препоръка на специалистите за допълващо лечение и превенция на диабетна ретинопатия

Още при първи симптоми на диабетна ретинопатия, както и превантивно за намаляване на риска от развитието ѝ, специалистите препоръчат Ентан / Entan®.

Ентан е изцяло натурален продукт, който съдържа уникална рационална комбинация от биофлавоноиди. Те са известни с мощните си свойства в подкрепа на доброто кръвообращение. Активните съставки на Ентан са стандартизиран екстракт от Гинко билоба и най-мощният антиоксидант проантоцианидин. Те взаимно допълват ефектите си като се грижат за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове).

Приемът на Ентан допринася за заздравяване на кръвоносните съдове и подобряване на микроциркулацията в областта на ретината, мозъка и крайниците. Това го прави първи избор на специалистите при диабетна ретинопатия, разширени вени, нарушено оросяване на мозъка и други смущения от съдов произход. Ентан се прилага и при влошена памет и концентрация, шум в ушите и поява на световъртеж. Продуктът може да се приема и като допълващо средство след лазерна корекция на зрението при хора с ретинопатия.

диабетна ретинопатия лечение

Приложение на комбинация от Ентан/Entan® и Околут Дуо/Ocolut® Duo при пациенти с диабетна ретинопатия и полиневропатия

Д-р Красимир Кулински

общопрактикуващ лекар – гр. Пазарджик

диабетна ретинопатия

Клинично наблюдение на ефекта на Ентан/Entan® върху съдовете на преден очен сегмент при пациенти с артериална хипертония и захарен диабет

Проф. Христина Групчева

Ръководител катедра Очни болести и зрителни науки, Очна болница Варна

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: