световъртеж

Преодоляване на световъртеж с нова нетрадиционна техника

Поне една трета от световното население се оплаква от световъртеж в даден етап от живота си. При някои от засегнатите неразположението отшумява бързо, но при други продължава с дни, а понякога придобива и спорадичен характер. В опит да намалят дискомфорта на хората, които от години се борят с неприятното усещане за движение на предмети в пространството, изследователи от лондонската болница „Хамърсмит“ и от водещия университет по наука и технологии „Империъл Колидж“ предлагат необичаен терапевтичен метод. В какво се състои той ще разберете в настоящата статия.

Изненадваща стратегия за борба с дългогодишния световъртеж

Британските учени са категорични, че авиационните тренажори, използвани за наземна тренировка на пилоти, са изключително ефективни за облекчаване на хроничен световъртеж. За да не са голословни, те предлагат на широката общественост задълбочено изследване, което подкрепя смелата хипотеза.

В проведения експеримент се включват 40 доброволци, които от години страдат от световъртеж. Всички те са подложени на психотерапия. Само половината обаче се възползват от благотворното въздействие на авиационния тренажор. По време на проучването групата на „привилегированите“ се превъплъщава в ролята на истински пилоти. Придобива елементарни навици по пилотиране, като използват системите за визуализация и за подвижност на авиационния тренажор, посредством която се осъществява динамичната имитация на полета. Докосвайки се до ежедневието на летците, участниците си доставят не само доза адреналин, но и значително подобряват своето равновесие. Сравнявайки резултатите им с тези на доброволците, които не посещават навигационните процедури, учените установяват, че честотата и тежестта на пристъпите на световъртеж значително са намалели. Ползите от авиационните тренажори далеч не се ограничават с положителния ефект върху вестибуларния апарат на „жертвите“ на хроничен световъртеж. Учените с изненада установяват, че авиосимулаторите водят до понижаване нивото на стрес и депресия при доброволците. По този начин пилотажните тренажори са на път да се превърнат в своеобразна панацея срещу нарушения на вестибуларния апарат като световъртежа. Изследователите се надяват да могат да облекчат с тяхна помощ дори симптомите на Мениеровата болест, невъзпалително заболяване, което се дължи на съдови разстройства във вътрешното ухо, което освен тежки епизоди на световъртеж причинява и шум в ушите. Към момента обаче е необходимо да се проведат допълнителни изследвания, за да се провери дали лечението ще сработи.

Надеждно природно средство с доказано действие срещу упорит световъртеж

Ще мине още много време, докато учените излязат с окончателно становище дали авиационните тренажори имат силата да победят световъртежа. Изследователите от Борола са наясно, че проблемът не търпи отлагане и с грижа за потърпевшите създават високоефективния универсален съдов протектор Ентан/Entan®. Той успешно се бори с вестибуларните нарушения, като подобрява периферното кръвообращение и укрепва стените на кръвоносните съдове. Благотворният му ефект се дължи на пълната и рационална комбинация от екстракт от листа на Гинко билоба, богат на флавон гликозиди и терпин лактони, и на най-мощния известен на човечеството антиоксидант проантоцианидин. Активните съставки се предлагат в иновативни растителни капсули (VGcaps), които са подходящи за вегетарианци и вегани. Ентан не съдържа изкуствени овкусители и консерванти и е напълно безопасен.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
14Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

4

Публикувайте коментар