разширени вени

Разширени вени – усложнения и ефективно решение

Твърде често хората, страдащи от начален стадий на разширени вени, пренебрегват състоянието си, тъй като смятат, че то им създава само естетическо неудобство. Специалистите обаче са единодушни, че проблемът повлиява негативно не само самочувствието на засегнатите, но и крие сериозен риск от усложнения. Какви по-точно и как да се предотвратят с напълно естествено средство ще узнаете в настоящата статия.

До какви последствия могат да доведат нелекуваните разширени вени?

Хиперпигментация

Ако не се предприемат своевременни и адекватни терапевтични мерки още при първите симптоми на разширени вени, засегнатите се излагат на опасност от поява на по-тъмни участъци по кожата. Медицинският термин, с който се обозначава неприятното състояние, е „хиперпигментация“. Често освен с неравномерен тен то е съпроводено с подуване и възпаление на засегнатите зони поради венозния застой.

Липодермосклероза

Когато кръвоносните съдове са възпалени за продължителен период от време, кожата на долните крайници започва да се втвърдява и се развива липодермосклероза. Появява се тъпа болка и чувство на тежест в краката. В резултат на неприятните усещания физическата активност рязко се понижава и проблемът с разширените вени още повече се задълбочава.

Варикозна язва на крака

С времето нелекуваните разширени вени водят до образуването на варикозни язви по долните крайници. По своята същност това са рани, които зарастват трудно и продължително. Те възпрепятстват движенията, създават изключителен дискомфорт и сериозно влошават качеството на живот на страдащите.

Повърхностен тромбофлебит

Възпалението на повърхностните вени, известно още като повърхностен тромбофлебит, е друга потенциална опасност, която грози хората с разширени вени. То е пряко следствие от отслабването на венозните стени и намаления кръвен поток. Зачервяването, болката и повишената чувствителност в засегната зона са характерните симптоми на коварното заболяване на вените.

Дълбока венозна тромбоза

Тромбозата на дълбоките вени е най-тежкото усложнение от нелекувани разширени вени. Както става ясно от наименованието, то засяга дълбоките вени на долните крайници и протича с образуване на кръвен съсирек (тромб). Засегнатият изпитва силни болки при движение.

Кое природно средство с научно доказан ефект предотвратява усложненията при разширени вени?

С цел избягване на нежеланите последствия специалистите приканват засегнатите да предприемат незабавни терапевтични мерки още при поява на първите признаци на разширени вени. За ефективно и трайно овладяване на състоянието те горещо им препоръчват да се доверят на универсалният съдов протектор Ентан/Entan®. Този 100% натурален продукт представлява рационална комбинация от стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони и проантоцианидин. Благодарение на мощното взаимодопълващо действие на активните съставки Ентан намалява спазъма в артериите и повишава венозния тонус, облекчава тежестта и умората в краката, заздравява и подобрява еластичността на кръвоносните съдове. Ползите се проявяват постепенно. За постигане на оптимален ефект се препоръчва да се приема редовно по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно след хранене. Ентан е напълно безопасен, не дразни стомаха и е перфектното средство за продължителна употреба.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
16Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

8

Публикувайте коментар