разширени вени

5 стъпки за облекчаване на разширени вени

Разширени вени (варикоза) е широко разпространен проблем, който става особено актуален със затопляне на времето. Това е така, защото горещините са един от основните фактори, които водят до обостряне на проблема.
Разширени вени е едно от негативните последствия от нарушение в циркулацията на кръвта. Най-често се появяват в долните крайници, но могат да се появят и по всяка друга част от тялото.
Освен естетическото неудобство, варикозните вени могат да предизвикат други неприятни последствия като болка, подуване и тежест в крайниците. При по-тежките случаи може да се стигне до образуване на язви.

Овладяване на разширени вени в 5 лесни стъпки

1. Упражнения и физическа активност

Движението е една от най-лесно приложимите мерки за подобряване на кръвообращението и овладяване на болката и неудобството от разширените вени. Редовният спорт и физическата активност намаляват вероятността от образуване на разширени вени и забавят прогресията на вече образувалите се.

2. Намаляване на теглото

Наднорменото тегло е един от основните врагове на разширените вени. Излишните килограми предизвикват допълнително напрежение върху вените и създават предпоставка за влошаване на състоянието. Освен това ефективността на терапията е значително намалена при хората, които са с наднормено тегло и едновременно с това страдат от разширени вени. Затова свалянето на излишното тегло е една от ключовите мерки за овладяване на варикоза.

3. Смяна на позицията на тялото

Продължителното стоене в изправена или седнала позиция също е рисков фактор за появата на разширени вени. Освен това заседналият начин на живот с времето постепенно влошава състоянието на образувалите се вече варикозни вени.
Ако работата е свързана със стоене в изправено положение, постарайте се да сядате и да повдигате краката си през известен период от време ако е възможно. Работата в седнало положение пък изисква ставане и раздвижване с цел подобряване на кръвообращението в долните крайници.

4. Подходящо облекло

Тесните и впити дрехи могат да затруднят кръвообращението и да влошат състоянието. Избягвайте носенето на впити и притискащи дрехи и бельо. Препоръчително е и ако е възможно да се избягва носенето на обувки на висок ток. Ниските обувки натоварват по-добре мускулите на прасеца и ограничават напрежението в краката.

5. Прием на натурални средства срещу разширени вени

За да се облекчи дискомфортът при разширени вени е необходимо да се подобри еластичността на кръвоносните съдове и течливостта на кръвта. Това може да се постигне с прием на подходящи натурални средства, които са разработени специално с тази цел.

Ентан/Entan® е един от най-подходящите природни продукти, с които се подобрява кръвообращението в целия организъм. Ентан стимулира образуването на колаген и еластин в стените на кръвоносните съдове и облекчава нормалния кръвоток. Редовният му прием се препоръчва при всякакви съдови нарушения и оказва особено благоприятен ефект при нарушено кръвообращение в крайниците, разширени вени, хемороиди и лимфен оток.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
15Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

11

Публикувайте коментар