подути крака

Истинско облекчение за подути крака!

Подути крака е проблем, който може да засегне всеки. Той става особено актуален със затопляне на времето и повишаване на влажността във въздуха.
Особено предразположени към подуване и оток на долните крайници са бременните жени, хората с наднормено тегло и сърдечно-съдови заболявания. Но и хората, които прекарват дълго време на крак също могат да усетят подуване, болка и усещане за умора в краката. Затова е добре да се вземат някои превантивни мерки срещу проблема.

Ефективни мерки срещу подути крака

Контрастна хидротерапия

Хидротерапията представлява водна лечебна процедура, а с термина контрастна хидротерапия се означава терапията с топла и студена вода. Методът е особено ефикасен за облекчаване на подути крайници. Редуването на гореща със студена вода стимулира кръвоносната система и подобрява кръвоснабдяването и циркулацията на кръвта в засегната зона.

Терапия с английска сол (Епсомова сол)

Английската сол е един от най-ефикасните домашни лекове срещу подути и болезнени крака. Съдържащият се в нея магнезиев сулфат бързо и лесно се абсорбира в кожата и съдейства за подобряване на циркулацията и намаляване на отока.
Накисването на краката в разтвор с английска сол може да стане като ½ чаена чаша от солта се добави във ваничка за крака, пълна с топла вода. Препоръчва се накисването да става за период от 15-20 минути. Тази процедура може да се прави до 3 пъти седмично.

Плуване

Плуването е един приятен и релаксиращ метод за облекчаване на подути крака. Това е подходящ начин за увеличаване на движението при хора, за които е противопоказно да правят други интензивни тренировки.
Освен това този вид натоварване намалява напрежението върху долните крайници, с което се облекчава възпалението и подуването на краката, а хладката вода носи допълнително облекчение, тъй като подобрява циркулацията на кръвта.

Джинджифил

Това кореноплодно растение представлява естествен диуретик и е особено ефективно средство срещу подути крака и глезени. Помага за отвеждане на натрия от организма – основен фактор за подуване и оток.
Може да се приема под формата на чай, да се консумира суров или да се прави масаж с джинджифилово масло.

Облекчаване на подути крака с универсалния съдов протектор Ентан

Усещането за умора и тежест в долните крайници е състояние, което не само, че не бива да се търпи, но и може да бъде повлияно успешно чрез употребата на природния продукт Ентан/Entan®, който оказва положителен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове) и повлиява благоприятно оплаквания като подуване, умора, тежест и оток на долните крайници!

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
17Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментари

6

Публикувайте коментар