за правилно кръвообращение
Време за четене: ... минути
4.7
(20)

Вече няма нужда да се чудите кои са наистина работещите методи за правилно кръвообращение. Подобрете микроциркулацията на кръвта в цялото си тяло с предложените от нас техники!

Пийте чай за правилно кръвообращение

Богат на антиоксиданти, като флавоноиди, полифеноли и катехини, чайят е идеалната напитка за добро кръвообращение. Той спомага за разширяване на артериите, засилване на кръвния поток и доставяне на кислород до всички нуждаещи се части на тялото. Белият, зеленият и черният чай, както и чайовете с Гинко билоба, джинджифил, хибискус, розмарин и маточина са особено подходящи за засилване на кръвообращението.

Яжте повече храни, богати на желязо

Желязото е жизненоважен елемент в кръвта за траспортиране на кислород из цялото тяло. Железният дефицит е един от най-често срещаните здравословни проблеми в света. За да си набавите достатъчно желязо и да поддържате доброто си кръвообращение, редовно консумирайте червено месо, тъмнолистни зеленчуци, леща и пълнозърнести храни.

Консумирайте суперплодове за правилно кръвообращение

Похапването на плодове е добър начин за естествено подобряване на кръвообращението. Някои плодове, особено цитрусите, са с богато съдържание на витамин C. Той има разреждащо кръвта действие. Включването в ежедневното меню на повече богати на фибри плодове спомага за заздравяване на стените на кръвоносните съдове и правилна циркулация на кръвта.

Прибавете към диетата си храни със съдържание на фолиева киселина

Повечето витамини са полезни за кръвообращението, но с особено значение за подобряването му е витамин B9 или още наричан фолиева киселина. Осигурете си я като консумирате редовно зеленолистни зеленчуци, боб, нахут, авокадо, банани, моркови, червено цвекло, сладка царевица, тиквено семе и сусам.

Следете нивата на минерали в организма си

Ако имате съмнения, че не приемате достатъчно цинк, желязо или селен, си направете тест, за да се докаже дали има дефицит на минерали в организма. Те спомагат за поддържане на артериите здрави и правилно функциониращи. Най-добрият начин да оптимизирате нивата им е като консумирате сурови ядки – орехи, фъстъци, бадеми, кашу и бразилски орехи.

Заложете на изпитаното решение за правилно кръвообращение

За добро кръвообращение и осигуряване на грижа за цялото съдово дърво – артерии, вени, капиляри и лимфни съдове, се доверете на Ентан / Entan®.

Ентан е универсален съдов протектор с широк спектър на действие. Съдържа единствено природни съставки с мощен благоприятен ефект върху кръвоносната система – екстракт от Гинко билоба и проантоцианидин. Последният е най-силният познат на човечеството антиоксидант, 50 пъти по-активен от витамин Е и 20 пъти по-мощен от витамин C.

Ентан се препоръчва от видни български специалисти и множество доволни потребители за подобряване на кръвообращението в цялото тяло. Приемът му повлиява положително и редица други състояния, свързани с влошена циркулация на кръвта, ретинопатии, световъртеж, шум в ушите, нарушено мозъчно оросяване и хемороиди.

Ентан се дозира по 1 растителна капсула, до 3 пъти дневно след хранене. Няма противопоказания и може да се приема продължително време.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: