какво причинява хемороиди
Време за четене: ... минути
5
(1)

В текущата статия ще дадем отговор на важния въпрос „Какво причинява хемороиди?“. Прочетете публикацията докрай, за да научите и кое е решението на упорития проблем!

Какво причинява хемороиди – вижте трите основни повода за образуването им

Вдигане на прекалено тежки предмети

Вдигането на предмети, които са извън силовите ни възможности, повишава напрежението в коремната област и ректума. Това кара венозните сплитове в тази област да се разширяват, и става повод за образуване на хемороиди. За да се предпазим от тях, гастроентеролозите препоръчват да се въздържаме от вдигане на прекалено тежки предмети. Ако тренираме силово, е нужно да изберем тежести, които няма да ни наранят. Трябва да ги вдигаме с правилна форма, като внимаваме да не натоварваме излишно кръста.

Констипация и заседяване върху тоалетната чиния

Вероятно знаете, че констипацията причинява хемороиди. Причината се крие в небалансирания начин на хранене и последващото образуване на твърди екскременти. При опит за дефекация, се повишава притокът на кръв и налягането във вените на ректума. Те се подуват и се образуват хемороидални възли. Прекалено дългото седене върху тоалетната чиния също влошава състоянието поради допълнителното напрежение, което се упражнява върху вените в засегнатата област. Резултатът е затруднено оттичане на кръвта и подуване на венозните сплитове, болезненост, кървене на хемороидите и сериозно обостряне на проблема.

Наднормено тегло и затлъстяване

Поддържането на добра физическа активност спомага за контролиране не теглото и превенция на затлъстяване. Заседналият начин на живот, недостатъчното движение в ежедневието и пренебрегването на спортните занимания води до натрупване на излишни килограми и повишаване на индекса на телесни мазнини. Наднорменото тегло упражнява високо налягане върху ректума и по този начин увеличава риска от образуване на хемороиди. Според специалистите, само 150 минути физическа активност на седмица са нужни на всеки, за да поддържа добро здраве, нормално тегло и да се предпази от хемороиди.

След като научихте какво причинява хемороиди, разберете и какъв е начинът за справяне с проблема

За да се овладее възпалението и да се заздравят кръвоносните съдове е нужно да се променят хранителните и двигателните навици на засегнатия от хемороиди. В комбинация към тази задължителна мярка е удачно да се добави продукт, който да подобри еластичността и здравината на кръвоносните съдове. Най-доброто решение е да се заложи на природния съдов протектор Ентан / Entan®. Продуктът съдържа екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди, терпин лактони), в съчетание с най-мощния антиоксидант, познат на човечеството – проантоцианидин. Пълната комбинация от биофлавоноиди в Ентан се грижи активно за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове).

Приемът на Ентан заздравява стените на кръвоносните съдове чрез благоприятното си влияние върху колагена и еластина в тях, и овладява възпалението и кръвотечението при хемороиди. При хемороидални кризи Ентан се приема 3 пъти на ден по 2 капсули.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: