забранени храни при хемороиди
Време за четене: ... минути
3.6
(34)

Има забранени храни при хемороиди, които е добре да се избягват. Продължавайте да четете, за да разберете кои хранителни продукти попадат в тази категория.

Това са основните забранени храни при хемороиди

Пикантни и силно подправени храни – оглавяват класацията на забранени храни при хемороиди

Храните с пикантен вкус нямат място в менюто на хората с хемороиди, тъй като при дефекация раздразвате кожата около ануса. По същата причина е препоръчително да се избягват и ястията, обилно подправени с черен и червен пипер, оцет, къри и горчица. Интересно е да се отбележи, че тези храни не влияят толкова зле на хората, чиято национална кухня включва много подправки и пикантни сосове.

Ядки

Консумацията на ядки и най-вече фъстъци, орехи, лешници и бадеми трябва да се избягва от страдащите от хемороиди. Причината е, че те са трудносмилаеми, което затруднява изхождането.

Цитрусови и кисели плодове

Плодовете с високо съдържание на лимонена киселина като портокали, мандарини, ананас, лайм, лимони и киви също не се препоръчват на засегнатите от хемороиди. За предпочитане е да се консумират (с мярка) по-сладки плодове.

Преработени сладкиши

Кифлите, поничките, кроасаните и останалите индустриални печива са пълни с добавена захар, стабилизатори, овкусители и ароматизанти. Това прави консумацията им опасна за хората с хемороиди, защото може се стигне до болка, подуване и възпаление.

Млечни продукти

Млякото и неговите производни не бива да присъстват на трапезата на пациентите, диагностицирани с хемороиди. Това важи с още по-голяма сила при наличие на лактозна непоносимост. Ферментацията на лактозата води до образуване на по-киселинни фекалии (pH по-малко от 5.5), които причиняват дразнене и парене при изхождане.

Морски дарове

Мидите, калмарите, омарите и останалите морски деликатеси не са препоръчителни при хемороиди. Практиката показва, че консумацията им само усложнява състоянието на засегнатите.

Свинско месо

Свинското е едно от най-тлъстите меса. Голямото количество мазнини в него води до смущения в храносмилането, а оттам и до запек. Ето защо то няма място в хранителния режим на хора с хемороиди.

Природни средства срещу хемороиди
Природни средства срещу хемороиди

Вече разбрахте кои са основните забранени храни при хемороиди. А сега вижте как природата може да помогне за справяне със смущаващия проблем

Приемът на доказан природен продукт за справяне с възпалението е важна допълваща мярка към съобразеното със здравословното състояние хранене. Ентан / Entan® е препоръчван от много специалисти у нас като първо средство при хемороиди. Този природен дар спомага за заздравяване на кръвоносните съдове, овладяване на възпалението и спиране на кървенето. Положителният ефект на Ентан се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди, които се грижат за кръвоносните съдове. Всяка капсула на Ентан доставя на организма екстракт от листа на Гинко билоба (40 mg) – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин (80 mg). Необходим е по-продължителен прием (3 месеца), за да могат съставките напълно да разгърнат потенциала си. Ентан е безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за дълготрайна употреба.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3.6 / 5. Брой гласове: 34

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: