болест на Рейно диета
Време за четене: ... минути
4.6
(11)

Засегнатите от болест на Рейно е необходимо да прилагат специфични мерки за подобряване на кръвообращението си, включително и да спазват подходяща диета. Често тя се явява нужното допълнение към цялостната грижа за здравето и овладяване на симптомите на известния синдром. За да бъдем максимално полезни на засегнатите от болестта на Рейно ще разкрием кои храни и билки повлияват благоприятно кръвообращението. Включването им към дневното меню намалява значително проявите на синдрома на Рейно.

Диета за овладяване на симптомите на болест на Рейно

Здравословното хранене е една от най-важните стъпки за подобряване на състоянието на засегнатите от синдром на Рейно. Специалистите съветват към дневното меню да се включат храни, оказващи благоприятен ефект върху кръвообращението. Такива са:

Мазна риба

Рибата е особено полезна при синдром на Рейно, тъй като съдържа високи количества омега-3 мастни киселини. Приемът им подобрява кръвообращението и води до намаляване на болезнените крампи в ръцете и краката.

Банани

Жълтите плодове са богати на калий и се препоръчват при облекчаване на симптомите на синдрома. Калият спомага за разширяване на кръвоносните съдове и стимулира притока на кръв към горните и долните крайници. Важният елемент играе роля и за поддържане на водния баланс в организма като възпрепятства задържането на вода. Калий съдържат още репичките, броколите, тиквата, доматите и морковите.

Коприва

Специфичното растение е една от най-полезните храни за подобряване на кръвообращението при синдром на Рейно. Тя съдържа незаменим комплекс от желязо, протеини, фибри, калий, калций, натрий, магнезий, витамин B6 и витамин А. С високото си съдържание на витамин C и желязо копривата стимулира производството на червени кръвни клетки – особено важен ефект при нарушено оросяване на крайниците и анемия.

Джинджифил

Екзотичната подправка намира широко приложение и в нашата кухня. Джинджифилът има мощен имуностимулиращ ефект, подпомага организма при боледуване, ускорява метаболизма и подобрява кръвообращението. Добавете го към чайове, сокове, настържете го или го прибавете на прах към различни гозби. Загряващият му ефект е особено осезаем, ако се борите с възпаление или страдате от синдрома на студените ръце и крака.

Важно допълнение към здравословната диета при болест на Рейно

Специалистите съветват хората, засегнати от синдрома на Рейно, да не пропускат да комбинират здравословния начин на хранене с прием на съдов протектор. Спечелил доверието на видни специалисти и доволни потребители е универсалният съдов протектор Ентан / Entan®.

Единствено в състава на Ентан ще откриете пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри и лимфни съдове). Комбинацията от активните съставки (екстракт от Гинко билоба – флавон гликозиди, терпин лактони и проантоцианидин) стимулира кръвотока и подобрява кръвооросяването на периферните зони на тялото. По този начин благоприятства за овладяване на симптомите при болест на Рейно.

Ентан се дозира по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно. Поради изцяло природния произход на активните съставки няма странични ефекти. Продуктът е предназначен за продължителен прием.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 11

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: