при студени ръце и крака
Време за четене: ... минути
4.6
(29)

Ако сте от хората, които се чудят какво да правят при студени ръце и крака, то тази статия ще ви е от полза. Отделете ѝ няколко минути, за да се запознаете с информацията в нея.

Ценни съвети при студени ръце и крака

По-малко сол

Прекомерният прием на сол влияе негативно на кръвообращението и е една от причините за студени крайници. Ето защо ястията трябва да се подправят умерено. Нужно е също да се избягват храните с високо съдържание на натрий. Такива са макаронените изделия, сирената, процесирани меса, супите на прах и полуфабрикатите.

Избягване на наситените мазнини при студени ръце и крака

Приемът на по-малко наситени мазнини помага за понижаване нивата на триглицеридите и холестерола в кръвта и намаляване вискозитета на кръвта. По този начин се улеснява кръвната циркулация и намалява усещането за студени крайници.

Повече добри мазнини

Полиненаситените мазнини понижават плътността на кръвта и благоприятстват кръвотока. Освен това повишават „добрия“ и намаляват „лошия“ холестерол. Всичко това помага за затопляне на крайниците. Чудесни източници на добри мазнини са ядките, мазната риба, авокадото и маслото от царевица, слънчогледови семена или чия.

Увеличаване на течностите

При студени крайници се препоръчва пиенето на повече течности, за предпочитане вода. Причината е, че това подобрява кръвния поток. За постигане на оптимален ефект е добре живителната течност да е със стайна температура. Добра алтернатива на водата са топлите зеленчукови бульони и соковете от прясно изцедени плодове и зеленчуци. Чайовете от ройбос, глухарче, полски хвощ и мечо грозде също помагат при лошо кръвообращение в крайниците.

Храни, богати на калий

Калият е важен за организма минерал, който подобрява кръвотока. Именно поради това страдащите от студени ръце и крака трябва да увеличат приема му. Храните, в които се съдържа, са зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите продукти, бобови растения. Открива се също и в бирената мая.

Помощ от природата при студени ръце и крака

Съветът на специалистите към всички, които страдат от студени крайници, е да заложат на Ентан / Entan®. Този универсален съдов протектор се грижи за цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове) и подпомага кръвообращението. Благотворното въздействие на Ентан върху кръвотока в крайниците се дължи на мощните биофлавоноиди в състава му. Всяка растителна капсула на Ентан съдържа стандартизиран екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин – един от най-мощните антиоксиданти, познати на човечеството. Съставките взаимно допълват и усилват своето действие. В резултат кръвоснабдяването в ръцете и краката се подобрява и непрестанното усещане за студ изчезва.

Ентан е не само ефективен, но и напълно безопасен. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти и не води до странични реакции. Има удобен прием. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Колкото по-дълго се приема, толкова по-добри са резултатите.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 29

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: