при хемороиди
Време за четене: ... минути
5
(5)

Много хора се чудят какво да правят при хемороиди. Ние ще сложим край на терзанията им, като ги насочим към начините за справяне с неприятния проблем.

Работещи стратегии при хемороиди

Повече плодове и зеленчуци

Препоръчително е хората с оплаквания от хемороиди да включат в ежедневното си меню повече плодове и зеленчуци. Така е отличен начин да приемат повече фибри и да стимулират работата на червата, за да улеснят изхождането. За постигане на оптимални резултати плодовете трябва да се приемат на всеки 2-3 часа.

Без кафе и шоколад – ефективна стратегия при хемороиди

Кафето и шоколадът дразнят аналната област. Ето защо е нужно страдащите от хемороиди да преустановят или поне да сведат до минимум приема им за известно време.

Избягване на пикантните храни и подправки

Пикантното може да усили болката и паренето, предизвикани от хемороидите, защото раздразва лигавицата в аналната област. Именно поради това засегнатите трябва да го изключат от хранителния си режим.

Вана

Вземането на топла 15-минутна вана с растения с успокояващ ефект (конски кестен, лоза, хамемелис) помага да се намали дискомфортът, причинен от хемороидите. Освен това този своеобразен спа ритуал съдейства за намаляване на размера на неприятните образувания.

Зехтин

Неразположенията при външни хемороиди могат да се облекчат, като се намаже аналната област със зехтин. Олиото от маслини има противовъзпалителни свойства и намалява болката.

Вдигнати крака

Лежането по гръб с вдигнати крака стимулира кръвоснабдяването в таза и носи облекчение на пациентите с хемороиди.

Лед

Според учените ледът е противовъзпалително средство. Това е причината прилагането му върху аналната област да помага за облекчаване на болката, причинена от хемороидите.

Колене над таза – хитър трик при хемороиди

Изхождането при хемороиди може да се улесни, като се прибегне до един лесен трик. Когато сядат на тоалетната, засегнатите трябва да повдигнат коленете си на нивото над таза. За целта могат да използват табуретка.

Тоалетни кърпички

Тоалетната хартия раздразва хемороидите. Знаейки това е добре страдащите да я заменят с мокри кърпички. Препоръчително е да заложат на такива, които са хипоалергични и нямат аромат и алкохол.

Помощ от природата при хемороиди

Природата също може да помогне при наличие на хемороиди. В лицето на 100% натуралния продукт Ентан / Entan® засегнатите ще открият сигурен съюзник срещу болезнените хемороиди. Този универсален съдов протектор представлява пълна и рационална комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове. Активните съставки на Ентан – висококачествен екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и мощния антиоксидант проантоцианидин – укрепват венозните стени в ануса и спомагат за бързото овладяване на възпалението.

Ентан е с научно доказан ефект, има отлична поносимост и е напълно безопасен. Дозира се по 1 растителна капсула 3 пъти дневно след хранене. При остра симптоматика се преминава към прием на 3 капсули 2 пъти на ден.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: