срещу разширени вени
Време за четене: ... минути
5
(3)

Чудите се какви методи срещу разширени вени да приложите в ежедневието си? За всеобща радост, решение на проблема „разширени вени“ има! Кои са причините за поява на разширени вени и как да подобрим венозния си тонус – прочетете в следващите редове.

Знаете ли, че човекът е единственият вид на планетата, който заради изправения стоеж на тялото си страда от разширени вени?

При този проблем са характерни разширения на повърхностните вени, които се забелязват с просто око.
Появата на разширени вени е свързана със затруднен кръвоток към вените, вследствие на неблагоприятни промени в клапния апарат. Хората, при които се наблюдават разширени вени, често се оплакват от усещане за тежест, болка, сърбеж и отичане в областта на глезените. Тези симптоми често се засилват с напредване на деня. Освен това, при наличие на разширени вени се променя цвета на вените, като те стават виолетови. Характерно при наличие на разширени вени е и формирането на варикозни възли, които се наблюдават по кожата. Като следствие от разширяването им, вените променят ширината и дължината си, намалява се техния тонус, а околните меки тъкани отичат. Със задълбочаването на проблема се увреждат и капилярите.

Съществуват множество фактори, на които се дължи възникването на разширени вени

Сред тях са наследственост, пол, заболявания като диабет, затлъстяване и наднормено тегло, високо кръвно налягане и др. Но основната причина за формирането на разширени вени е увреждането на клапния механизъм и отслабването на стените на кръвоносните съдове.

Разширените вени засягат хората на възраст между 35 и 40-годишна възраст, като тази граница непрекъснато се разширява. Здравословният проблем е един от най-често срещаните и е характерен в по-голяма степен за жените.

Разширените вени се дължат още и на фактори като заседнал начин на живот, непълноценно хранене и бременност. Ако не се вземат подходящи мерки срещу разширени вени, това може да доведе до по-сериозни здравни усложнения.

Кои групи хора е необходимо да прилагат методи срещу разширени вени?

Този здравословен проблем засяга хората с професии, които са свързани с продължително стоене в изправено положение – бармани, продавачи в магазини, фризьори и др. Също така и хората, които стоят ежедневно дълго време пред монитора. Бременните жени също могат да страдат от разширени вени поради задържането на течности, наддаването на тегло и увеличаването на тежестта, която пада върху краката.

Какви са ефективните мерки срещу разширени вени?

  • Не се препоръчва носенето на тесни дрехи или стегнати обувки, които допълнително затрудняват кръвообращението
  • Не трябва да се кръстосват краката в седнало положение
  • Обувките с висок ток не трябва да се носят прекалено дълго
  • Дългото стоене или седене на едно място е противопоказно при разширени вени, тъй като води до още по-увеличен застой на кръвта и увреждане на съдовете
  • Необходимо е уморените крака да се поставят на ниво по-високо от тялото
  • Не бива да се допуска натрупването на излишни килограми, тъй като това може да задълбочи проблема с разширените вени
  • Ежедневното активно движение – спорт, разходка, фитнес, е от голямо значение за борбата срещу разширени вени. Хората, които ефективно правят физически упражнения, страдат в по-малка степен от разширени вени. Наднорменото тегло и затлъстяването са един от факторите, предразполагащи към разширени вени. Спортът допринася за стягането на фигурата и поддържането на здравословно тегло
  • Добре е да се ограничат пържените и консервираните храни, солта, алкохолът и тютюнопушенето
  • Благоприятен е приемът на природни продукти, които се грижат за здравето на съдовото дърво

Пълна биофлавоноидна комбинация за здрави съдове и защита срещу разширени вени

Редовният прием на природния продукт Ентан / Entan® осигурява надеждна протекция срещу разширени вени. Ентан съдържа уникална комбинация от биофлавоноиди с цялостен ефект върху кръвоносните съдове. Благодарение на активните си съставки – проантоцианидин, флавон гликозиди и терпин лактони, Ентан тонизира и укрепва венозната стена. Продуктът подобрява течливостта на кръвта, премахва възпаленията и отоците около съда, подобрява функцията на вътрешния съдов слой.

Ентан е универсален съдов протектор, осигуряващ благоприятен ефект върху цялото съдово дърво (артерии, вени, капиляри, лимфни съдове). Има мощно антиоксидантно действие, облекчава умората в крайниците, благоприятства кръвоснабдяването на вестибуларния апарат, ретината, мозъка и крайниците.

Още едно предимство на Ентан е, че благодарение на естествените си съставки е напълно безопасен при продължителна употреба. Нещо повече – колкото по-дълго време се приема Ентан, толкова повече се усилва неговият ефект.

Ентан се приема по 1 растителна капсула, до 3 пъти дневно след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: