начини за подобряване на кръвообращението
Време за четене: ... минути
5
(1)

„Кои са подходящите начини за подобряване на кръвообращението?“ – познат ли ви е този въпрос? В свят, където ежедневието на хората минава пред компютъра, неминуемо проблемите с кръвообращението дават сигнал, че имате нужда от промяна.

Ефективни начини за подобряване на кръвообращението, с които ще намалите риска от сърдечно-съдови проблеми

Спортувайте и ходете бързо

Поне три пъти седмично отделяйте по тридесет минути за спорт. Той е чудесно средство срещу разширени вени. Също така отивайки към работното си място ходете бързо – по този начин ще ускорите циркулацията на кръвта в тялото си. Изкачването на стълби ще спомогне за укрепване на кръвоносните съдове и сърдечния мускул.

Една от добрите профилактики срещу разширени вени е и разтягането. Подсещайте се, че е важно да раздвижвате тялото си най-малко през два часа. Предлагаме ви следното упражнение – вдигнете ръцете си над главата и ги изпънете максимално нагоре. Разтегнете се назад, на лявата и на дясна страна. Разтягането на всеки час-два ще подобри циркулацията на кръвта в тялото ви.

Оставете тютюнопушенето в миналото

Цигарите доказано вредят на кръвоносните съдове. Разделяйки се с вредния навик веднага ще усетите подобрение на здравето си. Със спиране на цигарите намалявате риска от мозъчен инсулт.

Пилинг на тялото с кафе

Натърквайте цялото си тяло веднъж седмично под душа с утайка от кафе. Тази процедура е чудесно решение за подобряване на кръвообращението като същевременно спомага за редуциране на целулита по бедрата. В бонус от тази процедура ще се радвате на гладка и свежа кожа.

Контрастен душ

Контрастните душове са много важни за хората, при които кръвообращението е забавено. При редуването на горещи и студени душове кръвта, която се изтласква от органите и тъканите до кожата и периферията, започва да циркулира по-бързо. Чрез тази бърза циркулация ще достигне повече кислород до всички тъкани в тялото.

Вкусни и полезни начини за подобряване на кръвообращението

Заменете мазнините и червеното месо с чисто пилешко месо и риба. Добавете повече плодове и зеленчуци. Сменяйки менюто си ще изчистите организма си от токсините, които са във вашето тяло. Важно е да се ограничат и храните, които съдържат трансмазнини като сладолед, чипс, сосове за салати и други мазни храни.

Подобряване на кръвообращението с природни продукти

Наред с гореизброените препоръки, специалистите у нас препоръчват да се доверим на висококачествения природен продукт Ентан / Entan®.

Ентан е верен съюзник при нарушено кръвообращение, венозна недостатъчност, хемороиди, периферни съдови заболявания и ретинопатии. Благодарение на комбинацията си от биофлавоноиди, Ентан повлиява благоприятно и проблеми с паметта, шум в ушите и световъртеж. Природният продукт съдържа стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин. Този универсален съдов протектор не съдържа оцветители и консерванти. Затова при приема му не се наблюдават странични ефекти. Ако сте вегетарианци или вегани, Ентан е подходящ за вас, защото се предлага в растителни капсули (VGcaps).

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: