хемороиди превенция
Време за четене: ... минути
5
(1)

Ако търсите насоки за превенция на болезнените хемороиди, за нищо на света не пропускайте настоящата статия. В нея ще дадем ценни напътствия за това как да сведете до минимум риска от поява на неприятния проблем.

Добри практики за превенция на хемороиди

Пийте достатъчно вода

Добрата хидратация е едно от най-мощните оръжия за борба срещу появата на хемороиди. Ежедневният прием на 1.5-2 л от живителната течност благоприятства дейността на стомашно-чревния тракт и подпомага дефекацията.

Наблегнете на фибрите

Консумирането на богати на фибри храни предотвратява запека. За онези, които се чудят какво общо има констипацията с появата на хемороиди, ще поясним следното: усилията при дефекация, с които се характеризира това неприятно състояние, увреждат аналния канал. В резултат на изтънелите му стени хемороидите се възпаляват и болезнено напомнят за себе си.

За щастие, този сценарий може да се предотврати. За целта на трапезата по-често трябва да присъстват плодове, зеленчуци и варива с високо съдържание на баластни вещества.

Тренирайте

Освен за постигане на мечтаната фигура и за повишаване на физическата издръжливост, двигателна активност помага за ускоряване на метаболизма. По-бързото преминаване на храната по стомашния тракт предполага отделяне на меки изпражнения при дефекация. Нормалното изхождане от своя страна се свързва с понижен риск от поява на хемороиди.

Препоръчително е поне 3 пъти седмично да се практикуват физически активности, които стимулират чревната перисталтика. Такива са енергичното ходене, бягането и плуването.

Не потискайте позивите за дефекация

Много са причините, поради които може да се стигне до волево задържане на изпражнения. Най-често рефлексът за изхождане се потиска поради стрес или нежелание да се посещават обществени тоалетни. Независимо от подбудата накрая винаги се стига до поява на хемороиди поради увеличено налягане на аналния сфинктер. Ето защо е необходимо този вреден навик да се преустанови своевременно.

Най-доброто средство за превенция на хемороиди

За максимална превенция от хемороиди специалистите препоръчват промените в житейските и хранителни навици да се комбинират с приема на качествени природни продукти, които действат благоприятно на цялото съдовото дърво. Универсалният съдов протектор Ентан / Entan® осигурява пълна грижа за артериите, вените, капилярите и лимфните съдове. Благодарение на стандартизирания екстракт от листа на Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и проантоцианидин той заздравява стените на кръвоносните съдове. Освен това благоприятства еластичността и тонуса на съдовете чрез благотворното влияние, което оказва върху колагена и еластина в тях.

За оптимална превенция срещу хемороиди се препоръчва Ентан да се приема редовно и продължително по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Продуктът има отлична поносимост и е практически безвреден. Подходящ е за вегани и вегетарианци.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: