хемороиди след раждане
Време за четене: ... минути
5
(1)

Хемороидите са сред основните причини за физически и емоционален дискомфорт в наши дни. Появата на хемороиди след раждане е сред най-често срещаните форми на съдова патология. Ето защо за всяка бременна жена и млада майка е важно да знае как може да се справи с тях.

Добрата новина е, че неприятните хемороиди след раждане не представляват сериозен здравословен проблем. Те може да се премахнат успешно и трайно с няколко достъпни мерки.

Хемороиди след раждане

Хемороидите се разглеждат като частен случай на разширени вени. Представляват възлести образувания по стените на вените, формиращи се външно в областта на ануса или вътрешно по протежението на правото черво. Означават се съответно като външни и вътрешни хемороиди. Проявяват се със сърбеж, оток, кървене и болка при изхождане.

Причини за поява на хемороиди след раждане. Появата на хемороиди в следродилния период е следствие от 3 фактора:

  • през бременността се увеличава секрецията на половия хормон прогестерон, който има вазодилатиращ ефект и поддържа стените на кръвоносните съдове отпуснати
  • родилните напъни допълнително допринасят за претоварване на гладката мускулатура по протежението на кръвоносните съдове в гениталната област. До времето на възстановяване на мускулния тонус след раждането жената остава предразположена към поява на хемороиди
  • в следродилния период много жени страдат от констипация (запек). Сериозните напъни при изхождане невинаги провокират поява на хемороиди, но засилват риска от такива при жените, които са предразположени към съдови проблеми

Лечение на хемороиди след раждане. Специалистите препоръчват 2 лесно достъпни мерки за лечение на хемороиди, включително след раждане. Те включват:

  • повишена консумация на фибри – редица проучвания доказват, че фибрите улесняват борбата с хемороидите в няколко аспекта. От една страна, те омекотяват изпражненията и улесняват изхождането. Това има огромно значение за облекчаване на симптомите. От друга страна, в дългосрочен план консумацията на фибри действа превантивно срещу последващата поява на хемороиди
  • прием на биофлавоноиди – това са растителни продукти, допринасящи за заздравяване стените на кръвоносните съдове и намаляване на възпалението в тях. Доказано е, че продължителният прием на биофлавоноиди допринася както за намаляване на отока и кървенето при хемороиди, така и за превенция на появата им. Като най-мощен природен източник на флавоноиди се сочи екстрактът от гинко билоба.
Природни средства срещу хемороиди
Природни средства срещу хемороиди

Доказаното природно решение срещу хемороиди след раждане

Висококачественият екстракт от гинко билоба, включен в състава на Ентан / Entan®, превръща този продукт в универсален съдов протектор, доказано ефективен при всяка форма на съдова патология, включително при хемороиди. Като допълнение към екстракта от гинко билоба в състава на Ентан е включен и мощният антиоксидант проантоцианидин. Той действа мощно за възстановяване и поддържане тонуса и състоянието на всички кръвоносни съдове.

Двете съставки действат за укрепване на кръвоносните съдове, намаляване на възпалението и превенция на бъдещи съдови проблеми. Това превръща Ентан в идеалното решение за профилактика и лечение на хемороиди след раждане.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: