мозъчно оросяване
Време за четене: ... минути
4.8
(12)

В последните няколко години се заговори усилено за мозъчно оросяване и грижите, които възрастните трябва да се полагат в тази насока. Това съвсем не е случайно! С времето възникват нарушения на мозъчното кръвообращение, които биха могли да доведат до тежки последствия върху здравето.

Какви проблеми с оросяването на мозъка настъпват с възрастта, кои са възможните последици и как да се предотвратят? Отговорите на тези въпроси ще намерите в следващите редове.

Нарушения в мозъчното оросяване в резултат на възрастта

Доказано е, че напредването на възрастта и остаряването на организма се отразяват на кръвоносните съдове. Под въздействие на тези фактори настъпват редица изменения в структурата на съдовете в тялото. Здравината и еластичността им намаляват и по вътрешната им повърхност се натрупват атеросклеротични плаки, които намаляват техния просвет. Вследствие на това преминаването на кръвта се затруднява и кръвоснабдяването на някои тъкани и органи се нарушава.

Мозъкът като най-богато кръвоснабденият орган в тялото е най-чувствителен към нарушеното кръвообращение. Възрастовите изменения в кръвоносните съдове водят до намален приток на кръв към определени мозъчни зони и влошена микроциркулацията в тях. Това е причина за постепенно влошаване на функциите на мозъка.

Последствия от лошо мозъчно оросяване при възрастни хора

Както стана ясно от предходния абзац, влошеното кръвоснабдяване води до увреждане на мозъчните функции. Това е предпоставка за появата на:

Влошаването на състоянието може да се избегне само чрез забавяне на увреждането на кръвоносните съдове в мозъка.

Подобряване на мозъчното оросяване и повишаване устойчивостта на мозъчните съдове към възрастовите промени

Едно от ефективните и същевременно безопасни решения за по-добро мозъчно оросяване и здрави съдове е приемът на Ентан / Entan®. Този висококачествен съдов протектор доказано заздравява колагена и еластина в стените на съдовете и предотвратява запушването им. Освен това подобрява микроциркулацията на кръвта и улеснява кръвоснабдяването на мозъка, крайниците, ретината.

Благотворният ефект на Ентан се дължи на пълната и рационална комбинация от биофлавоноиди в състава му. Всяка капсула на продукта доставя на организма оптимално количество високопречистен екстракт от Гинко билоба (флавон гликозиди и терпин лактони) и изключително силният антиоксидант проантоцианидин. Съставките взаимодействат помежду си и оказват мощен положителен ефект върху кръвоносните съдове.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Ентан да се приема продължително време по 1 растителна капсула 3 пъти дневно, след хранене. Има отлична поносимост. Не са наблюдавани нежелани ефекти. Предлага се в иновативни VGcaps (растителни капсули), подходящи за вегани и вегетарианци.


Ентан баннер

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 12

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: