заздравяване на вените
Време за четене: ... минути
4.4
(9)

Ако се чудите кои дейности са полезни за заздравяване на вените – попаднали сте на точното място! В текущата статия ще ви предложим работещи практики, които можете лесно да изпълнявате в ежедневието си, за да укрепите вените и да поддържате добър венозен тонус!

Техники за заздравяване на вените и подобряване на венозния тонус

Поддържането на здрави вени, артерии и капиляри е от съществено значение за превенция на редица проблеми с циркулацията на кръвта. Превърнете следващите полезни практики в ежедневни навици и се радвайте на здрави кръвоносни съдове и добро кръвообращение.

Похапвайте в стил „Цветовете на дъгата”

Свежите плодове и зеленчуци със съдържание на витамините К,C и Е спомагат за заздравяване на венозните стени и подобряване на циркулацията на кръвта. Колкото по-цветни плодове и зеленчуци консумирате, толкова по-добър венозен тонус ще имате! За тази цел, добавете към ежедневното си меню богатите на антиоксиданти и биофлавоноиди червени чушки, портокали, ягоди, броколи, спанак, чесън, брюкселско зеле и авокадо.

Движете се активно

Заседналият начин на живот влошава здравето на вените. Екстремните и силовите спортове също могат да повлияят негативно тонуса им при хора с венозни проблеми. За да се поддържат вените в добро състояние е нужно да се намери златната среда. За това се препоръчва физическа дейност, която съответства на нуждите, предпочитанията и здравословното състояние на изпълняващия я. Ежедневните разходки, плуването, йогата и леките до умерени силови упражнения поддържат здравето на вените и доброто кръвообращение. Активното движение подобрява мускулния тонус на долните крайници, който спомага за правилна циркулация на кръвта обратно към сърцето.

Носете компресиращи чорапи

Ако сте предразположени към поява на разширени вени, обмислете ежедневно носене на стягащи чорапи. Те са специално разработени, за да упражняват лек натиск върху мускулите, ограждащи вените. По този начин се подобрява циркулацията на кръвта от долните крайници към сърцето. Компресиращите чорапи са особено препоръчителни за носене при дълги пътувания или прекарване на продължително време в седнало положение.

Приемайте натурален съдов протектор за заздравяване на вените

За здрави вени и добър венозен тонус се доверете на Ентан / Entan®. Универсалният съдов протектор осигурява цялостна грижа за всички елементи от съдовото дърво – вени, артерии, капиляри и лимфни съдове. Мощното си, широкоспектърно действие Ентан дължи на висококачествения състав от екстракт от Гинко билоба, в комбинация с проантоцианидин. Добре познатата билка подобрява кръвообращението и течливостта на кръвта. Силният антиоксидант проантоцианидин укрепва стените на вените, капилярите и лимфните съдове. Облекчава подуването и болката в долните крайници. Работещи в синхрон, активните съставки повишават венозния тонус, заздравяват кръвоносните съдове и подобряват тяхната еластичност. Засилват циркулацията на кръвта в цялото тяло и повлияват редица съдови нарушения. Продуктът няма противопоказания и може да се приема едновременно с противосъсирващи средства, като усилва ефекта им. Дозира се по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.4 / 5. Брой гласове: 9

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: