Чисти кръвоносни съдове

Чисти кръвоносни съдове – залог за дълголетие

Хората имат един прекрасен навик: всяка сутрин си мият зъбите. А това, какво става във вътрешността на тяхното тяло, се замислят едва когато се зададе неприятност.
Кръвоносните съдове са канали, по които тече самият живот.

Но, за съжаление, те си имат свой враг – холестерола, който се натрупва и стеснява кухината на кръвоносните съдове, а това води до много проблеми във функционирането на всички системи на организма.
Как можем да се борим и да почистим кръвоносните съдове?
Съществуват ли ефективни начини?

Какво е “лош” холестерол

За много хора, думата холестерол звучи зловещо. Но това е липса на достатъчно знания. Това вещество се произвежда от нашия организъм, и следователно не може да бъде излишно.

Без него организма не може да съществува, защото:

  • той участва в разграждането на мазнини;
  • участва в производството на полови хормони;
  • участват в производството на витамин D

Така нареченият “лош” холестерол (LDL – холестерол ) или липопротеин с ниска плътност е безобиден, до момента, в който неговите стойности не станат критични (норма 3-3,5 мол / л). Именно този вид холестерол, съгласно експертни изследвания, може да неутрализира бактериална инфекция, т.е. подкрепя имунитета.

Когато неговите стойности са превишени, той се депозира в кръвоносните съдове и се натрупва под формата на атеросклеротични плаки. След известно време, те се калцират и стесняват кръвоносните съдове. Именно така се развиват сърдечно-съдови заболявания. Ето защо е необходимо да се запази баланса на двата вида холестерол. Това се постига главно чрез балансирана диета. Но не по-малко важна е и физическата активност, психо-емоционалното състояние, генетичната предразположеност и наличието на инфекциозни заболявания.

За съжаление, повечето хора, дори и с ясни признаци на атеросклероза, не им придават значение и не разбират, че живеят със заплаха от инфаркт или мозъчен инсулт.

borola
Сподели с приятели в ...Share on Facebook
Facebook
70Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print

Няма коментар

4

Коментари

avatar