суперхрани
Време за четене: ... минути
3.5
(6)

Под наименованието суперхрани спадат определени хранителни продукти, които се отличават с особени здравословни ползи. Обикновено тези храни съдържат високи количества антиоксиданти, витамини и минерали и действат благоприятно в много и различни здравословни аспекти. Една от изключителните ползи за здравето от редовната консумация на суперхрани е благоприятният ефект върху кръвообращението.
Негативните последици от влошеното кръвообращение върху здравословното състояние са широкообхватни и от различно естество. Затова е препоръчително да се включат в режима на хранене следните суперхрани, които подобряват кръвообращението:

5-те суперхрани, които подобряват кръвообращението

Къпини

Тези дребни, но особено полезни плодове доказано стимулират формирането на нови кръвни клетки и спомагат за очистване на кръвта. Изобилстват от полезни хранителни вещества, сред които фенолни съединения, които са с по-мощен антиоксидантен капацитет от витамините C и E.

Аспержи

Това е една от храните с доказани здравословни ползи. Съдържа витамини от група B, витамин C и фибри, като същевременно действа като диуретик благодарение на високото съдържание на калий. Това качество на аспержите спомага за извеждането на токсините и отпадните продукти от организма.

Червени чушки

Въпреки че не са сред най-популярните суперхрани, червените чушки са с особено високо съдържание на витамин C. Те са и чудесен източник на фибри и антиоксиданти, които стимулират кръвния поток.

Зелени листни зеленчуци

Това са алкализиращи храни заради съдържащия се в тях хлорофил. Той съдейства за пречистване на черния дроб, който филтрира кръвта. Зелените листни зеленчуци съдържат витамин C, който подобрява кръвообращението и витамин K, който е от ключово значение за правилното съсирване на кръвта.

Цитрусови плодове

Ползите от цитрусовите плодове за кръвообращението се дължат на високото съдържание на витамин C. Това е витаминът, който е от ключово значение за производството на колаген – основен „градивен материал“ за поддържането на добра микроциркулация на кръвта. Най-големи са ползите му за най-малките кръвоносни съдове – капилярите. Витамин C е и мощен антиоксидант.

Гинко билоба – най-мощното природно средство за подобряване на кръвообращението!

Гинко билоба е един от най-древните дървесни видове, който оказва особено благоприятен ефект върху здравето на кръвоносната система. Екстрактът от Гинко билоба спомага за подобряване на кръвния поток в цялото тяло. Затова екип от специалисти създаде изцяло природен продукт на основата на екстракт от листата на Гинко билоба в комбинация с проантоцианидин – мощен антиоксидант. Ентан / Entan® снабдява организма с пълна комбинация от биофлавоноиди с мощен ефект върху кръвоносните съдове.

Ентан действа на няколко нива – укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява венозния тонус, намалява отока и възпалението около съдовете, подобрява течливостта на кръвта и благоприятства кръвоснабдяването на най-деликатния човешки орган (окото), както и на мозъка и крайниците.
Ентан се прилага успешно при различни видове ретинопатии, при световъртеж и шум в ушите, за подобряване на паметта и концентрацията, при разширени вени, хемороиди, периферни съдови заболявания и други циркулаторни нарушения.

хронична артериална недостатъчност

Проучване на Ентан/Entan® при лечение на хронична венозна недостатъчност – разширени вени, Claudicatio intermitens/ хронична артериална недостатъчност

Клиника по съдова хирургия и ангиология, Университетска болница “Света Екатерина“

Мнения от форма за обратна връзка

Милена Георгиева

Пловдив

5/5

Ентан ми е предписан от съдов хирург.Не ми дразни стомаха както останалите медикаменти.Чуствам се добре.Помага и в контрола на високото кръвно. За да има успех трябва да се прилага продължително време.

Заболяване: Разширени вени и хипертония

Милен Иванов

Варна

5/5

Преди да пия Ентан другите хапчета, които пих не успяха да ми помогнат в студеното време /минусови температури/, но с приема на Ентан положението се подобри. Раните от пръстите на ръцете започнаха да заздравяват.

Заболяване: Синдром на Рейно

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 3.5 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: